E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Başkan Yardımcısı Pence'ten Aramco açıklaması---

ABD Başkan Yardımcısı Pence'ten Aramco açıklaması

ABD Başkan Yardımcısı Pence'ten Aramco açıklaması
17 Eylül 2019 - 20:53 borsagundem.com

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Suudi Aramco saldırısı sonrası çıkarlarını ve bölgesel müttefiklerini savunmaya hazır olduklarını söyledi

Washington’da bir etkinlikte konuşan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, “Bu hafta sonu Suudi Arabistan’da düzenlenen saldırıların ardından size söz veriyorum, biz hazırız. Başkanın dediği gibi, biz kimseyle savaşmak istemiyoruz. Fakat ABD hazır, bölgedeki çıkarlarımızı ve müttefiklerimizi savunacağız” sözlerini kullandı.

Daha önce, ABD Başkanı Donald Trump başta olmak üzere ABD yetkilileri, Suudi Arabistan’da iki büyük petrol tesisine yapılan saldırılardan İran’ı sorumlu göstermişti. Tahran ise bu suçlamaları reddetmişti. 

“İRAN’I SUÇLAMAK HİÇBİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEZ”

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD’nin Suudi Arabistan’daki saldırılarla ilgili İran’ı suçlaması üzerine sosyal medya hesabından açıklama yayınladı. İran’ı suçlamanın hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini söyleyen Zarif, savaşı bitirmenin herkes için tek çözüm olduğunu söyledi. Zarif açıklamasında, “Sadece hayal edin. ABD, kendi silahlarıyla müttefiklerinin 4 senedir bebeklerin üzerine bomba yağdırmalarına üzülmüyor. Ancak savaş mağdurları, saldırganların petrol tesislerine reaksiyon gösterince çok üzülüyor” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yaşar yaşamaz17 Eylül 2019 22:49

    İran ı sevmem ama bu konuda sonuna kadar haklıdır. Abd suudi arabiya ve israil katildir.

  • Alper Yılmazatilla17 Eylül 2019 22:30

    İran dışişleri bakanı çok doğru ; Amerika'yı üzen katledilen çoçuk, bebek, kadın erkek insanlar değil, savaş değil  petrol tesislerinin vurulması.

  • Öfkeli.17 Eylül 2019 21:02

    Su dünyada öyle katliamlar yaptinizki bütün insanlar sizi parcalasa bile öfkesi geçmez.