E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD basınından 'Bağdadi öldürüldü' iddiası---

ABD basınından 'Bağdadi öldürüldü' iddiası

ABD basınından 'Bağdadi öldürüldü' iddiası
27 Ekim 2019 - 08:52 borsagundem.com

ABD'nin çok okunan haber dergilerinden Newsweek, Pentagon yetkililerine dayandırdığı haberinde, IŞİD'in lideri Ebubekir el Bağdadi'nin dün öldürüldüğü öne sürüldü.

ABD’de yayınlanan ve küresel çapta bilinen haber dergisi Newsweek, ABD Savunma Bakanlığı’ndan yetkililere dayandırılan haberinde “IŞİD’in bir numarası” olan Ebubekir el-Bağdadi’nin çok gizli bir operasyonla öldürüldüğünü yazdı.

Gazeteye konuşan üst düzey Pentagon yetkilisi ve Amerikan ordusundan bir diğer yetkili, Bağdadi’nin hedef alındığı “top secret” yani çok gizli bir operasyonun onayını Trump’ın verdiği ve operasyonun gerçekleştiğini aktardı.

Pentagon yetkilisi, “Bağdadi kendini üzerindeki intihar bombası yeleğiyle patlatarak öldürdü” dedi. Operasyonun Cumartesi günü yani dün gerçekleştiğini açıklayan yetkililer, “Harekete geçirecek istihbaratı alınca üst seviyede operasyon başladı. Ortak Özel Harekât Komutanlığı’ndan bir ekip operasyonu yürüttü. Operasyon bir süredir izlenen bir noktada yapıldı” dedi.

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile soru işareti yarattı.

Sadece birkaç saat önce ABD Başkanı Trump’ın Twitter üzerinden paylaştığı mesaj ise kafaları iyice karıştırdı. 60 milyonu aşkın takipçisine Twitter’dan seslenmeyi bir alışkanlık haline getiren ABD Başkanı Donald Trump, “Çok büyük bir şey oldu” ifadesini paylaştı. Son dönemde kendisinin başkanlıktan azil süreci, demokratlar ve Suriye ile Türkiye hakkında açıklamaları bu platform üzerinden yapan Trump’ın ne konuda büyük bir şey olduğunu açıklamaması kafaları karıştırdı.

Trump bu konu hakkında net bir bilgi vermezken, Beyaz Saray da bu tweet’in ardından “ABD Başkanı büyük bir açıklama yapacak” duyurusunu yaptı. ABD Başkanı Trump’ın bugün TSİ 16:00 sularında bir açıklama yapması bekleniyor fakat açıklamanın konusu ile ilgili net bir bilgi verilmedi.

İRAN’DAN KRİTİK AÇIKLAMA: ÖLDÜĞÜ BİLGİSİ GELDİ

Uluslararası kamuoyu bu iddiaları ve açıklamaları konuşurken Reuters’tan bir son dakika haberi geldi. Reuters’ın “acil kodu” ile paylaştığı haber İranlı iki yetkiliye dayandırılıyordu.

İsimlerini vermeden Reuters’a konuşan İranlı yetkililerden biri, “Sahadaki Suriyeli yetkililer bize Bağdadi’nin öldüğü bilgisini verdi” açıklamasını yaptı. Reuters’a konuşan bir diğer yetkilinin ise bu açıklamayı onayladığı aktarıldı.

EL BAĞDADİ KİMDİR?

Geçtiğimiz yıllarda sık sık öldüğüne dair iddiaların ortaya atıldığı Bağdadi en son Mayıs ayında kamuoyunun karşısına çıkmıştı. Aslen Iraklı olan Bağdadi, ABD’nin 2003’teki Irak işgali sonrasında radikaller arasına katılmıştı. El Kaide’ye katılan ve kısa süre içerisinde örgütte sözü dinlenen biri haline gelen Bağdadi, daha sonra El Kaide içerisinden ayrılan bir grupla IŞİD’i kurmuş ve 2010’da başına geçmişti.

Trump'tan merak uyandıran paylaşım: Çok büyük bir şey oldu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çoban27 Ekim 2019 14:21

    esrini yok ettimi acaba işeme bin ladin de olduğu gibi

  • Cemil27 Ekim 2019 13:52

    Biz Suriye’ye girmeseydik, ABD’de Bağdadi’yi öldürmek zorunda kalmazdı. ABD’yi ifşa edecek diye hemen temizlediler adamı.

  • Nihat27 Ekim 2019 13:13

    Türklerin eline geçmesin diye öldürmüşlerdir.  çünkü çok şey bilenleri asla yaşatmazlar!  

  • Nihat27 Ekim 2019 12:43

    Cihadçı john nasıl İngiliz ajanıysa o da kuvvetle ihtimal  ajan ya da birlierinin kullandığı  megamanyak( feto benzeri)  olduğu gayet açık

  • TC vatandaşı 27 Ekim 2019 12:01

    Demekki 7 canlı.7.kez öldürüldü 🤣

  • bir yorum.27 Ekim 2019 10:01

    Bağdadi amerikan ajanıdır.Saptırma haber. O şimdi yüz estetiği yapılmış ve yeni göreve hazır hale getirilmiştir kuvvetle muhtemel.