E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD basını: Erdoğan S-400'ler için Trump'ı ikna edebilir---

ABD basını: Erdoğan S-400'ler için Trump'ı ikna edebilir

ABD basını: Erdoğan S-400'ler için Trump'ı ikna edebilir
20 Haziran 2019 - 06:19 borsagundem.com

ABD basınına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya'daki G20 zirvesinde görüşeceği ABD Başkanı Trump'ı S-400'ler için ikna edebilecek

ABD basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Japonya'daki G20 zirvesinde bir araya geleceği ABD Başkanı Donald Trump'ı ikna etebileceğini yazdı. Erdoğan’ın Trump’ı kurmaylarından farklı düşünmeye iterek S-400 satın almanın büyük bir problem olmadığına ikna edebileceği yazıldı.

Bu arada, Türkiye'ye S-400 yaptırımlarını görüşen Washington yönetiminin Temmuz ayından önce ABD'den Türkiye'ye yönelik bir yaptırım kararı çıkmayacağı ifade edildi. 

ÜÇ FARKLI YAPTIRIM PAKETİ

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı yetkililerinin üzerinde durduğu paketlerin en sertinin, Türk ekonomisine yönelik bir yaptırım hazırlığı olduğu aktarıldı.

İkinci paketin “Türkiye’ye F-35 savaş uçağı satışının engellenmesi noktasında harekete geçilmesi” olduğu belirlenirken, son zamanlarda üzerinde en çok durulan üçüncü paketin ise “Rusya’yla iş ilişkisi kuran kurumların yaptırım kapsamına alınması” olduğu kaleme alındı.

Haberde, ABD’nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) kapsamına alınacak bu şirket ya da kurumların, ABD’nin finansal sistemi içerisine sokulmayacağı ve ABD’li parça üreticilerinden bir şey alamayacakları ya da ABD’li şirketlere bir şey satamayacakları ifade edildi.tarıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RİZELI mulivBJK20 Haziran 2019 18:49

    HerŞeyÇokGuzelOlacak

  • erol g.20 Haziran 2019 10:29

    TRUMP İKNA ETSİN/ETMELİ Ülkemizde darbe yapmaya kalkan onlar abd deki vatandaşlarımızı ajan yapan onlar TRUMP AYRICA ÖZÜR DİLEMELİ PİŞMANLIK DUYDUĞUNU AÇIKLAMALI

  • xx20 Haziran 2019 18:24

    BAZILARININ RTE FOBİSİ, ÜLKE SEVGİSİNİN ÖNÜNE GEÇMİŞ...ADAM BU ÜLKE İÇİN ÇALIŞIYOR VE BU ÜLKEDE SİZ DE YAŞIYORSUNUZ...ALLAH ISLAH ETSİN.TEDAVİ OLUN TEDAVİ...

  • Ufuk atik20 Haziran 2019 12:20

    Ve reisin önünde eğilip el opmeli

  • oktaydoğaner20 Haziran 2019 08:42

    israil iha larıvermedi ne oldu ?bu ülkenin yöneticilerinin ve özelliği gereği türklerin bir şey yapması için sıkıya gelmesi lazım başka türlü kendini üzmez milletimizin özelliği bu ne yazık ki  

  • Ali20 Haziran 2019 08:21

    Yaptırım yapın bize artık fabrika satmayalım dışarıdan hayvan almayalım tarımı kendimiz yapalım

  • hasan20 Haziran 2019 07:54

    ikna olmayıp ne yapacak Ortadoğu da başka kaç tane seveni var ki türkiye suudi Arabistan İsrail olmasa bu bölgede olamaz.

  • XX20 Haziran 2019 18:25

    Bİ DE YALAK MISIR VAR...