E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD barış görüşmelerinden memnun---

ABD barış görüşmelerinden memnun

ABD barış görüşmelerinden memnun
05 Aralık 2020 - 23:45 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Afganistan Ulusal Uzlaşı Yüksek Konseyinin ülkedeki barış görüşmelerinde yol haritası çıkarmak için düzenlediği Liderler Komitesi toplantısını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Afganistan'da 20 yıla yakın bir süredir devam eden iç çatışmaları bitirmek üzere Afgan hükümeti ile Taliban arasında görüşmeler devam ederken, Kabil yönetimi için barış görüşmelerinde yol haritası belirlemek üzere Afganistan Ulusal Uzlaşı Yüksek Konseyi bugün ilk Liderler Komitesi toplantısını yaptı. 

Toplantıya dair yazılı açıklama yapan Pompeo, "ABD, Afganistan Ulusal Uzlaşı Yüksek Konseyi'nin Liderler Komitesinin kurulması ve ilk toplantısını yapmasını memnuniyetle karşıladı" dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Abdullah Abdullah'ın başkanlığında yapılan toplantıda Afgan liderlerin ülkede kalıcı ve adil bir barış için karar almak üzere bir araya gelmesinin önemine dikkat çeken Pompeo, "Tüm taraflar bir araya gelmeli ve barış için bir yol belirlemelidir" çağrısında bulundu.

Pompeo açıklamasında, "Yüksek Konsey ve ona bağlı Liderler Komitesi barış için yetkili bir yapı olarak, Taliban ile görüşmelerde siyasi bir yol haritası, iktidar paylaşımı ve ülkedeki çatışmaları sonlandırmak üzere kalıcı bir ateşkes üzerine anlaşma sağlamak üzere Afganistan hükümetine rehberlik edecektir" ifadelerine yer verdş.

Afganistan hükümeti ve Taliban heyeti arasında 12 Eylül'de Doha'da başlayan ve görüş ayrılıkları nedeniyle askıya alınan barış görüşmeleri, geçtiğimiz günlerde tekrar başlamıştı.

Her iki tarafın da onayıyla görüşmelerin usulü konusunda anlaşma sağlanırken, bundan sonra ana barış görüşmelerinin içeriği konusunda müzakerelere başlanacak. 

DSÖ: Aşılar pandemiyi tek başına bitirmeyecek

 

AB Komisyonu: Brexit'te fikir ayrılıkları sürüyor

 

İngiltere'den Mısır hamlesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KASIM YANTIR06 Aralık 2020 14:43

    Bunlar ile müttefiklik yapacağına git şeytenla müttefiklik yap bunlardan daha iyi.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU06 Aralık 2020 14:22

    Bunların hepsi kukla trump da aynı biden aynı .abd bunlar yönetmiyor ki.yahudi sülaleri yönetiyorlar bunlar devlet memurları gibi yetkileri var.bunlara asla güvenilmez, bunlardan asla dost olmaz.bunlara olunsa olunsa köle olunur.

  • Kamil06 Aralık 2020 13:14

    Sizin olduğunuz yerde barış olmaz coni. Bir bahane bulup savaştırırsınız ,silahlarınızı satarsınız. Veya doğal kaynaklarına el koyarsınız. Ah şu dolar rezerv para olmaktan bir çıksa. O zaman görürüm sizi