E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD bankalarından 'ralli sona eriyor' uyarısı---

ABD bankalarından 'ralli sona eriyor' uyarısı

ABD bankalarından 'ralli sona eriyor' uyarısı
23 Ağustos 2017 - 10:59 borsagundem.com

HSBC, Citigroup ve Morgan Stanley, küresel piyasalardaki rallinin son bulmasının yakın olduğunı bildirdi

HSBC, Citigroup ve Morgan Stanley, iş döngüsünde gerileme dönemine girilmesinden önce küresel piyasalardaki rallinin son aşamasına gelindiğine ilişkin kanıtların arttığını düşünüyor.

Wall Street'in en büyük bankalarının analistleri, hisseler, tahviller ve emtia arasındaki uzun süredir devam eden ilişkinin yıkılması yönünde sinyaller olduğunu ve yatırımcıların, ekonomik ilkeleri ve verileri görmezden geldiğini belirtiyor. Bu durum, hisse ve tahvil piyasalarının sert düşüş riskiyle karşı karşıya olduğu anlamına geliyor.

Morgan Stanley varlık stratejisti Andrew Sheets, Salı günü yayınlanan notta, "Hisse senetleri, Döviz kurları ile, Döviz kurları ise faizlerle daha az ilintili hale geliyor. Bir yandan, Petrol e olan duyarlılık azalmış durumda" ifadesini kullandı.

Yatırımcılar, 2007 krizine doğru ilerlenirken yaptıkları gibi varlık fiyatlamalarını tek bir menkul kıymete ve endüstriye özel risklere bağlı olarak yapıyor ve imalat verisi gibi daha geniş kapsamlı unsurları göz ardı ediyor. Traderlar, fiyatların artacağı yönündeki iyimserliklerini korumaya çalışırken, varlık sınıfları içerisindeki ve arasındaki geleneksel ilişkiler bozulma eğilimi gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)