E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD askerlerinden terör örgütü YPG ile Türkiye sınırında ortak devriye---

ABD askerlerinden terör örgütü YPG ile Türkiye sınırında ortak devriye

ABD askerlerinden terör örgütü YPG ile Türkiye sınırında ortak devriye
05 Kasım 2018 - 02:59 borsagundem.com

Münbiç'te Türk askeriyle birlikte devriye görevi yapan ABD askerleri, Türkiye sınırında ise terör örgütü YPG güçleriyle ortak devriyeye çıktı

Amerika liderliğindeki koalisyon ağırlığını terör örgütü YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’yle Türkiye sınırı boyunca ortaklaşa devriye faaliyeti gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili açıklama koalisyon sözcüsü Yarbay Sean Ryan’dan geldi. Ryan, “Suriye Demokratik Güçleri’yle Pazar günü yapılan ortak devriye bu hafta Amerika güçlerince yapılanın ardından ikincisiydi” dedi. Ryan bu açıklamayı e-mail yoluyla Associated Press haber ajansına yaptı.

Ryan, Amerikan güçlerinin devriyesinin kendilerinin bölgede güvenliğini sağlamasına olanak verdiğini, bununla birlikte bu devriyelerin belli bir düzende yapılmadığını kaydetti.

Kürt yetkili İlham Ahmed de Türkiye sınırı boyunca devriyelerin Ras al Ayn, Tel Abiyad ve Menbiç’te yapıldığını kaydetti.

Türkiye hafta içinde Suriye tarafına iki kere top ateşi açtığını belirtmişti. (Amerikanın Sesi)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)