E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD askerleri çekiliyor---

ABD askerleri çekiliyor

ABD askerleri çekiliyor
09 Eylül 2020 - 09:02 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın Irak'tan daha fazla ABD askerinin çekilmesi konusunda bugün bir duyuru yapmasının beklendiği bildirildi

Trump'ın Kuzey Carolina ziyareti dönüşünde başkanlık uçağında bulunan ve adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili gazetecilerle konuştu.

Yetkili, Irak'tan daha fazla Amerikan askerinin çekilmesi konusunda Trump'ın çarşamba günü içinde bir duyuru yapmasının beklendiğini belirterek, ilerleyen günlerde Afganistan konusunda da benzeri bir açıklama yapılacağını kaydetti.

Öte yandan Amerikan basınında, yaklaşan 3 Kasım Başkanlık Seçimleri için "Sonu gelmeyen savaşları bitirme" sözü veren Trump'ın bu kararıyla seçmenlere mesaj göndermek istediği yorumları yapıldı.

Trump ve Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, 20 Ağustos'ta Beyaz Saray'da bir araya gelmişti.

Görüşme öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada Trump, "Askerlerimizi Irak'tan hızlı bir şekilde çıkarıyoruz ve ABD'nin orada kalmak zorunda olmadığı günü sabırsızlıkla bekliyorum." demişti.

Wall Street Journal gazetesi ise 28 Ağustos'taki haberinde ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon),Irak'taki Amerikan askerlerinin üçte birini geri çekerek bu ülkedeki asker sayısını 3 bin 500 civarına düşüreceğini öne sürmüştü. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • manyak herif09 Eylül 2020 12:15

    amerikanın verdiği beyanatlar doğrudur ve güveniyorum.bu demeçler boşu boşuna verilmiyor.adamlar çekilecez diyolar ve çekiliyolar.helal olsun.tam sözünün eri bunlar.

  • TAMİZ KARTALGÖZ09 Eylül 2020 15:36

    PKK lı seni bunların kuşlarını kaldır bakalım.zamanı gelince senide gömeceğiz.

  • FİNANSŞÖR09 Eylül 2020 11:44

    Bunların hiç bir şeyine inanmam.çıkacakları yerlerde yerle bir ettikleri artık yaşamın dahi olmayacağı yerler.çıkacağım dedikleri yerlere kat ve kat askerlerini yine sokmaktadırlar.abd, ab, rusya bunlara asla güvenmem.hepside islam ve TÜRK düşmanları.ülkemizdeki bütün pislikleri yapanlar ve şehitlerinizi bunlar yapmışlardır.

  • Kamil09 Eylül 2020 09:57

    İnanmam, Suriye'de de çekiliyorlardı, daha fazla geri geldiler. Üstelik törer örgütüne binlerce TIR silah ,malzeme yardımıyla. ABD ye asla güvenilmez.Ekonomin güçlü olacak , hiçbirine eyvallah etmezsin

  • Artur09 Eylül 2020 09:29

    Abd herhangi bi eylem yapmayı düşünüyosada. Artık dünya halkları bu tür demogoji yi ciddiye almıyo. Yakında şöyle nidalar yükselecek "aaa abd askeri burda mıydı"