E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD askeri birlikleri Polonya'ya ulaştı---

ABD askeri birlikleri Polonya'ya ulaştı

ABD askeri birlikleri Polonya'ya ulaştı
05 Şubat 2022 - 16:49 borsagundem.com

Polonya Ordu Sözcüsü, Rus-Ukrayna gerginliğinden endişe duyan müttefiklere güven vermek bağlamında ABD takviyelerinin Polonya'ya transferinin ‘başladığını’ söyledi.

AFP’nin haberine göre, Polonya Ordusu Sözcüsü Binbaşı Przemyslaw Lipczynski, bin 700 kişilik birliğin ilk grubunun ülkenin güneydoğusunda yer alan Jesionka'daki havaalanına ulaştığını belirterek kalan kısmının da yakında geleceğini duyurdu. Geçtiğimiz hafta lojistik hazırlığın başladığını söyleyen Lipczynski, bugün 82. Hava İndirme Tümeni'nden askerlerin ülkeye geldiğini bildirdi.

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi geçtiğimiz günlerde, Rusya ile Ukrayna arasında bir çatışma yaşanabileceği ihtimali nedeniyle önümüzdeki günlerde yaklaşık 3 bin ABD askerinin Doğu Avrupa'ya konuşlandırılacağını duyurdu.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ve ABD Savunma Bakanlığı, Kuzey Carolina’da yer alan Fort Bragg’da konuşlanmış 82. Hava İndirme Tümeni’nden bin 100 askerin geçici olarak Polonya’ya konuşlanacağını duyurdu.

ABD ordusunun halihazırda Polonya'da konuşlanmış yaklaşık 4 bin 500 askeri bulunuyor.

Ukrayna ordusu Çernobil'de askeri tatbikatlara başladı

AB giderek sertleşiyor Rusya'ya büyük yaptırım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU05 Şubat 2022 18:40

    ABD polisleri görüyoruz tv lerde abd halkı kadar korkak bir millet daha yoktur.ödleri kopuyorlar .yatakta uyuyandan bile korkup silahla tarıyorlar.bir savaş olsa ruslar abd askerlerini çiğ çiğ yerler.