E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD, Aramco'nun halka arzına talip---

ABD, Aramco'nun halka arzına talip

ABD, Aramco'nun halka arzına talip
05 Kasım 2017 - 13:35 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, dünyanın en büyük petrol şirketi olan ve Suudi Arabistan devletine ait Saudi Aramco'nun ilk halka arzının New York borsasında yapılması için çağrıda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, yüzde beş hissesini halka arz etmeye hazırlanan Suudi Arabistan devletine ait petrol şirketi Aramco ile ilgili Twitter'da bir mesaj paylaştı.

Trump, mesajında, "Suudi Arabistan'ın Aramco'nun ilk halka arzını New York borsasında yapması bizi çok memnun eder. Bu ABD için önemli" ifadelerine yer verdi.

Dünyanın en büyüğü olacak

Dünyanın en büyük petrol şirketi olan ve tamamı Suudi Arabistan devleti tarafından kontrol edilen Saudi Aramco, yüzde 5 hissesini halka arz edeceğini açıklamıştı. Uzmanlar, Aramco'nun halka arzının dünyanın en büyüğü olacağına ve Suudi Arabistan'a yaklaşık 100 milyar dolarlık gelir sağlayacağına dikkat çekiyor.

İngiltere ve ABD bir süredir Aramco'nun halka arzına ev sahipliği yapmak için yarışıyor.

İngiltere Başbakanı Theresa May, yıl başında Saudi Aramco'nun yöneticileriyle bir araya gelmiş, nisan ayında Suudi Arabistan'a yaptığı ziyarette de Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el Falih ile görüşmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)