E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD: Afganistan'dan çekiliyoruz ancak diplomatik varlığımız devam edecek---

ABD: Afganistan'dan çekiliyoruz ancak diplomatik varlığımız devam edecek

ABD: Afganistan'dan çekiliyoruz ancak diplomatik varlığımız devam edecek
04 Mayıs 2021 - 22:08 borsagundem.com

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, "Afganistan'dan askerlerimizi çekiyoruz ancak orada diplomatik bir varlığımız olacak" ifadelerini kullandı

Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD'nin Afganistan'dan çekilme sürecinin 1 Mayıs'ta başladığını anımsatan Psaki, çekilmenin 11 Eylül'e kadar tamamlanmasının ardından bölgede Taliban ile çatışmaların artabileceğine ilişkin endişelere yanıt verdi.

Psaki, "Afganistan'dan askerlerimizi çekiyoruz ancak orada diplomatik bir varlığımız olacak. Birçok konuda insani ve doğrudan yardım sağlayacağız. Bir büyükelçiliğimiz olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Afganistan'daki diplomatik süreci de her zaman desteklediklerinin altını çizen Psaki, "Afganistan konusunda uluslararası ortaklarımızı da desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

İran ile tutuklu anlaşma iddialarını reddetti

Psaki, hafta sonu basına yansıyan, Avrupa ara buluculuğunda yürütülen ABD-İran müzakerelerinde "tutuklu anlaşmasına" varıldığı iddiaları konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

İran'da tutuklu bulunan ABD'lilerin ülkelerine geri gönderilmesi meselesinin sürekli gündeme geldiğini belirten Psaki, "Ancak hafta sonu çıkan haberler doğru değildi" değerlendirmesinde bulundu.

Psaki, son dönemde Kovid-19 kaynaklı ölümlerin ve vakaların hızla arttığı Hindistan'a da çeşitli yardımlar gönderdiklerini anımsattı.

ABD Hazine Bakanı Yellen'den 'faiz artırımı' açıklaması

 

ABD Afganistan'dan çekilme sözünden dönecek mi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZEYREK ZEMHERİ05 Mayıs 2021 00:50

    Irak ve suriye den çekiliyorlar ne oldu.daha fazla asker ve silah gönderdiler.afganistan dan asla çekilmezler.çünkü bilgisayarların ham maddesi olan kobalt madeni %80 afganistan da varmış.