E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD 10 yıllıklarının faizi yüzde 3.5'i görür---

ABD 10 yıllıklarının faizi yüzde 3.5'i görür

ABD 10 yıllıklarının faizi yüzde 3.5'i görür
16 Mayıs 2018 - 09:06 borsagundem.com

Pimco'dan gelen açıklamaya göre, Fed'den gelecek faiz artışlarıyla birlikte ABD 10 yıllıklarının faizinin yüzde 3.5 seviyesini görmesi bekleniyor

Pimco'da Asya Pasifik eş yöneticisi Robert Mead, Fed'in faiz artırmaya devam etmesiyle ABD 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizinin yılın geri kalan kısmında yüzde 3 - yüzde 3.5 aralığında hareket edeceğini belirtti.

Sydney'de düzenlenen Bloomberg Invest zirvesinde konuşan Mead, "Fed'in faiz artışı döngüsünün oldukça gelişkin olduğu düşüncesindeyiz" dedi ve "ABD ekonomisinin zemininin uzun bir süredir bir hayli güçlü olduğunu da biliyoruz. Bir noktada, bu yüksek faizlerin büyümeye engel olacağını göreceğiz" diye konuştu.

ABD'de 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, Fed'in faiz artırma hızına ve enflasyona ilişkin endişelerin artmasıyla Salı günü yüzde 3'ün üzerine çıktı ve 2011'den bu yana olan en yüksek seviyesine ulaştı. Gösterge faiz, Çarşamba günü yüzde 3.06'ya ulaşırken piyasalar, Fed'den bu yıl iki faiz artışı daha bekliyor.

Bu yıl faizlerin daha da yükseleceğine ilişkin fikir birliği büyümekteyken, JPMorgan'dan Jamie Dimon ve Franklin Templeton, faizlerin yüzde 4'e doğru yöneldiğini öne sürüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie16 Mayıs 2018 11:12

    Helal FED elini korkak alıştırma. Arttır faizleri. Dolar 10 TL olsun iyice zenginleşelim. Tüm param dolarda. Oyum da hükümete.