E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD 10 yıllık tahvil getirisinde %30'luk düşüş---

ABD 10 yıllık tahvil getirisinde %30'luk düşüş

ABD 10 yıllık tahvil getirisinde %30'luk düşüş
03 Şubat 2020 - 12:51 borsagundem.com

Wells Fargo'nun analisti Michael Schumacher’e göre ABD 10 yıllık tahvil getirisinde %30'luk düşüş görülebilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin dev bankası Wells Fargo’nun küresel stratejisti Michael Schumacher’e göre artan virüs korkusuyla beraber ABD hazine tahvillerinin getirileri keskin bir şekilde azalacak.

10 yıllık ABD hazine tahvil getirisi bu yıl şimdiye kadar % 22 düştü. Geçtiğimiz hafta 10 yıllık getiri eylül ayının başından bu yana en düşük seviyesi olan % 1.50 seviyesine indi.

Borsadaki keskin satışların sebebi

Korona virüs durumu kötüleşmeye devam ederse Schumacher, 10 yıllık tahvil getirisinin en az % 30 daha düşebileceği konusunda uyardı.

Virüs korkusuyla ABD borsaları geçtiğimiz haftayı negatifte kapattı. Dow 603 puan kaybetti ve endeks 2020’ye başladığı seviyenin altına indi. CNBC’nin haberinde S&P 500 endeksi ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq, 2016'dan bu yana en kötü yıla başlıyor.

Borsa piyasaları düşmeye devam ederse, Schumacher’e göre hazine getirilerini daha fazla baskı altına alacak. ABD borsaları düşmeye devam etmesi durumunda tahvil getirisi %1,44 - %1,45 seviyesine gerilecek.

Yatırımcılar hisselerdeki votaliteye karşı hazırlıklı olmalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)