E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 3,5'i aştı---

ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 3,5'i aştı

ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 3,5'i aştı
19 Eylül 2022 - 14:50 borsagundem.com

Fed'in faiz kararı öncesi ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 3,5 seviyesinin üzerini test ederek 2011'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 3,5 seviyesini aşarak 2011'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

ABD Merkez Bankası Fed’in son toplantısının gerçekleştiği temmuz ayından bu yana açıklanan veriler, ülke ekonomisinin dirençli olduğuna, enflasyonun genele yayıldığına ve inatçı bir şekilde yüksek seyrettiğine işaret etti. Bu tablo ile birlikte Fed’in bu haftaki toplantısında 75 baz puan faiz artıracağı beklentisi güç kazandı.

Gerçekleşmesi halinde Fed, aralıksız üç toplantıda bu büyüklükte bir artışa gitmiş olacak. 100 baz puanlık bir artırım beklentisi her ne kadar gündeme getirilse de ABD’deki resesyon endişeleri dikkate alındığında daha düşük bir olasılık gibi gözüküyor.

"100 baz puanlık bir artış ekonomide sert iniş beklentilerini cesaretlendirebilir"

Ekonomistlere göre böyle bir adım Fed’in gelecek yıl faiz indirmek zorunda kalmasına, uzun vadeli tahvil getirilerinin düşmesine, finansal koşulların gevşemesine yol açabilir ve para politikasını istenmeyen bir yöne çevirme riskini de beraberinde getirebilir.

Bloomberg HT'de yer alan haberde, JPMorgan ABD Başekonomisti Michael Feroli’ye göre 100 baz puanlık bir artış ekonomide sert iniş beklentilerini cesaretlendirebilir. Feroli, “Gelecek yıl gevşeme olabileceği beklentilerini, yalnızca tahminleri aynı hizaya getirmek açısından değil, aynı zamanda uzun vadeli faiz oranları üzerinde daha fazla etki yaratmak açısından önemli” diyor.

Goldman, ABD büyüme beklentisini düşürdü

 

Piyasalar FED desteğini unutmalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin ÇAKIR 19 Eylül 2022 15:37

    Mühim olan bono faizi. Gelecek tarımda.

  • bircihan19 Eylül 2022 15:09

    abd dis borçlarını tahvillerle3 ödeyecek o yuzdne sürekli faiz artırıyor o yuzden pandemide buldugu ne kadar kagit varsa dolar bastı abd faiz artirirken diger ülkeler dolar ulaşımını engelliyor pandemide ülkeleri kapattilar üretimi durdurdular borçlanmaları artırdılar simdi ukrayna savasi enerji krizi ve tedarik zinciri adi altinda ülkeleri yüksek maliyetlere ve birclanmara sokuyorlar bunun arkasinda imf kapısında yatırmak var ulkeleri