E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAB zirvesinde resmen deprem!---

AB zirvesinde resmen deprem!

AB zirvesinde resmen deprem!
17 Eylül 2016 - 09:47 borsagundem.com

AB zirvesinden, İngiltere'nin birlikten ayrılma kararına karşın AB'nin yeniden canlandırılması kararı çıktı. İtalya Başbakanı Renzi "karara katılmıyorum" dedi ve Merkel ve Hollande'la yapacağı basın toplantısını iptal etti

Avrupa Birliği (AB) dönem başkanı Slovakya'nın ev sahipliğinde başkent Bratislava'da gerçekleştirilen gayr-i resmi AB liderler zirvesinin ardından yeni yol haritası yayınlandı.

Ancak zirveye İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin protestosu damgasını vurdu. Renzi, Hollande ve Merkel ile planlanan ortak basın toplantısını iptal etti. İtalyan basını olayı 'Renzi, Merkel ve Hollande'a karşı: Bölünme' şeklinde duyurdu.

BRATİSLAVA YOL HARİTASI

Bratislava zirvesinde 27 üye ülkenin kendisini AB'nin mevcut durumuna birlikte teşhis koymaya adadığı belirtilen deklarasyonda, bir üyenin ayrılma kararı almasına rağmen diğer bütün üyeler için AB'nin vazgeçilmezliğini koruduğu ifade edildi.

AB Konseyi, AB Dönem Başkanı Slovakya ve AB Komisyonu tarafından hazırlanan 'Bratislava Yol Haritası' adlı belgede ise, uluslararası örgüt için yakın döneme ilişkin hedefler ve somut öneriler sıralandı.

KONTROLSÜZ GÖÇ DALGASI BİR DAHA TEKRARLANMAMALI

Göç krizinde atılacak adımlarda temel hedef , 'Geçen yıl yaşanan kontrolsüz göç dalgasının bir daha asla tekrarlanmaması' olarak belirlendi. Düzensiz göçmenlerin sayısı daha da azaltılmaya çalışılacak.

Diğer hedefler ise AB'nin dış sınırlarında kontrolün tümüyle tesis edilmesi, uzun dönemli bir göç politikası üzerinde AB üyeleri arasında uzlaşı sağlanması, AB üyelerinin sorumluluk ve dayanışma ilkelerini uygulaması oldu.

Yol haritasında, göç krizine çözüm bulmada AB ile Türkiye arasında varılan mutabakat, önlemler arasında ilk sırada yer aldı.

ALTI AY İÇİNDE DUYURULACAK

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, AB Zirvesi sonrası düzenledikleri ortak basın toplantısında, uluslararası örgütün yeniden canlandırılmasına hizmet edecek bir planın altı ay içerisinde kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

Almanya Başbakanı Merkel, birlik üyesi ülkelerin yasadışı göçün durdurulması ve güvenlik alanında daha fazla işbirliği yapacaklarını söyledi.

HİÇBİR SORUNU GEÇİŞTİRMEDİK

"Hiçbir sorunu geçiştirmedik" diyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise göç sorununa birlikte çözüm bulmayı kararlaştırdıklarını, sığınma hakkına ise saygılı olacaklarını belirtti.

Avrupa Birliği'nin yürütme organı olan AB Konseyi'nin başkanı Donald Tusk da hedeflerinden birinin, kıtaya geçtiğimiz yılkine benzer şekilde kontrolsüz mülteci akışına izin vermemek vurguladı.

İTALYA BAŞBAKANI RENZI TOPLANTIYI İPTAL ETTİ

Bratislava'daki zirveye, İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin protestosu damgasını vurdu. Renzi, Hollande ve Merkel ile planlanan ortak basın toplantısını iptal etti. İtalyan basını olayı 'Renzi, Merkel ve Hollande'a karşı: Bölünme' şeklinde duyurdu. Basına yansıyan haberlere göre Renzi, "Merkel ve Hollande ile basın toplantısı yapamam çünkü çıkan sonuçları paylaşmıyorum. Bu bir polemik meselesi değil. Zirvenin ekonomi ve göçle ilgili sonuçlarından memnun değilim" dedi.

İtalya, en fazla göçmen akınına maruz kalan ülke olarak Afrika ülkeleri ile AB arasında sığınmacı anlaşması yapılmasını savunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çobanyıldızı17 Eylül 2016 11:17

    İngiltere'nin ayrılması, birlikte bir çatlak olduğunun habercisiydi. Ama bu yaşananlar o kadar hasarlı bir deprem değil. Bundan sonra olacak daha etkili depremlerle AB'nin çöküşünü göreceğiz tahminindeyim.