E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAB yaptırımları Batı ekonomisini nasıl etkileyecek?---

AB yaptırımları Batı ekonomisini nasıl etkileyecek?

AB yaptırımları Batı ekonomisini nasıl etkileyecek?
07 Ekim 2022 - 12:04 borsagundem.com

Avrupa Birliği üyesi ülkeler, Rusya'ya yönelik 8.yaptırım paketi konusunda anlaştılar. Rus petrolüne tavan fiyatı uygulanmasını içeren pakette, Türkiye dahil, Rusya ile ticari ilişkilerde bulunanların yaptırım listesine dahil edilmesi tehdidi doğdu.

Avrupa Konseyi’nin Rusya’nın Ukrayna'da devam eden askeri harekatını işaret ederek Moskova'yı hedef aldığı yaptırım kararları devam ediyor. 8. yaptırım paketi, Donbass, Herson ve Zaporojye bölgelerinin Rusya'ya bağlanma kararı aldığı referandumdan sonra geldi. 6 Ekim’de onaylanan pakete göre, Rusya'nın petrol satışına tavan fiyat getirilmesi de dahil olmak üzere, Rusya'dan ham petrol ve petrol ürünlerinin deniz yoluyla üçüncü ülkelere taşınması da Şubat 2023’ten itibaren geçerli olmak kaydıyla yasaklandı. Halihazırda kendi koyduğu ambargolar sebebi ile enerji krizi yaşayan Avrupa, tarihi enflasyon rekorları kırıyor.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)