E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB ülkeleri, Rus vatandaşlarının 29,5 milyar euroluk varlığını dondurdu---

AB ülkeleri, Rus vatandaşlarının 29,5 milyar euroluk varlığını dondurdu

AB ülkeleri, Rus vatandaşlarının 29,5 milyar euroluk varlığını dondurdu
09 Nisan 2022 - 10:59 borsagundem.com

AB ülkeleri şu ana kadar Rus vatandaşlarına ait 29,5 milyar euroluk varlığı dondurdu. Rus varlıklarının envanteriyle ilgili incelemenin sürdüğü bildirildi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, üye ülkelerin Ukrayna’yı işgali yüzünden aldığı yaptırım kararları uyarınca şu ana kadar Rusya ve Belarus vatandaşlarına ait en az 29,5 milyar euroluk varlığın dondurulduğunu açıkladı.

Euronews'de yer alan habere göre, şu ana kadar dondurulan mal varlıkları arasında lüks yatlar, helikopterler, taşınmazlar ile 6,7 milyar euro değerindeki sanat eserleri de bulunuyor.

Bu rakamların geçici olduğu kaydedilen yazılı açıklamada, üye ülkelerde dondurulan Rus varlıklarının envanteriyle ilgili incelemenin sürdüğü bildirildi.

AB Komisyonu daha önce, üye ülkelerin dondurdukları Rus varlıklarının envanterini kendisiyle paylaşmasını talep etmişti. Açıklamada, üye ülkelerini şu ana kadar yarısından fazlasını bu bilgiyi paylaştığı aktarıldı.

AB, Rusya'ya karşı yaptırım listesini genişletti

 

AB'den 5. yaptırım paketine onay: Rusya'dan kömür ithalatı yasaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)