E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulamayacak---

AB Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulamayacak

AB Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulamayacak
15 Ekim 2019 - 18:00 borsagundem.com

Avrupa Birliği'nde (AB), Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım konusunun gündemde olmadığı bildirildi

Alman hükümetinde görev yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey diplomat, Türkiye'nin Suriye’ye yaptığı askeri harekatın ve Türkiye’deki mültecilerin durumunun bu hafta düzenlenecek AB Liderler Zirvesi'nde görüşüleceğini ifade etti.

Alman diplomat, AB Dışişleri Bakanları toplantısında dün alınan kararların dışında AB Liderler Zirvesi’nde bu konuda yeni adımlar atılıp atılmayacağına ilişkin bir soruya, gelecek günlerde ne gibi gelişmeler yaşanabileceğini kimsenin bilmediğini söyledi.

Yeni kararların ihtimal dışı olmadığını ancak şu an için yeni kararların planlanmadığını vurgulayan diplomat, “AB'de şu ana kadar Türkiye’ye yönelik olası bir ekonomik yaptırım gündeme getirilmedi.” dedi.

TÜRKİYE 3,6 MİLYON MÜLTECİYİ AĞIRLIYOR

Diplomat, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna gerçekleştirdiği operasyon ile mülteciler konusunu birbirinden ayırt etmek gerektiğine işaret ederek, Türkiye'nin bugün 3,6 milyon mülteciyi ağırladığını anımsattı.

AB-Türkiye mutabakatı kapsamında verilen para ile Türk devletinin desteklenmediğini, AB'nin mültecilerin geçimlerini sağlamaları ve çocukların okula gitmeleri için para desteği yaptığına dikkati çeken diplomat, AB'nin 6 milyar avro verdiğini ve bunun muhtemelen gelecek yılın ortasında biteceğini ifade etti.

Şimdi ise bu mutabakat sonlansın mı, yoksa verilen para artırılsın mı, artırılırsa da hangi şartlarda artırılsın gibi soruların siyasi olarak tartışılması gerektiğini belirten diplomat, bu tartışmayı şimdiden başlatmayı istediklerini ancak AB Konseyi'nin para verilmesi konusunda bir karar alacağına inanmadığını kaydetti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BÖRÜ 16 Ekim 2019 01:06

    Hep bir atar hep bi gider..ne oldu ula.. siz o birlik içinde kafa mı çekiyonuz..ne kullanıyorsunuz bilmem ama şunu iyi bilin..aslanlara yemek yerken yaklaşılmaz sakıncalı olma ihtimali vardır.. Ancak TÜRK ORDUSU İLE AVI ARASINA GİRENİN kurtulma ihtimali yoktur.

  • Süleyman Kırpak15 Ekim 2019 20:47

    Türkiye de meydanı boş buldunuz atıp tutuyorsunuz.başkan akşam azerbeycan dan gelecek.bakın başınıza neler neler gelecek ortalık toz duman olacak ab ülkeleri karışacak belki bir kaç başbakan istifia edcek ve bir birinize girceksiniz.hem teröristleri donatın eğetin üzerimize gönderin sonrada demokrasiden insan haklarından bize ders vermeye kalkın.bu batıya özenler bizim içimdeki vatanhainleride bunlar kadar suçlu.insanlığın batı, doğusu, kuzeyi güneyi olmaz.bunlar kandan beslenen vampirler.

  • Kamil15 Ekim 2019 20:44

    Alacaklarınızı alamazsınız, kredi açamazsınız, mal satamazsınız. Ne yaptırımı, mülteci korkunuz hep güncel olsun

  • DÖŞEMECİ15 Ekim 2019 20:24

    :))) istersen uygula kredi ödemeleri durunca ve kapılar acılınca çıktınız yeri görürsünüz  :D  :D  :D  :D 

  • asena15 Ekim 2019 19:46

    istersen uygula 4 milyon mülteci yollara düşer ozaman görürüz

  • Bika15 Ekim 2019 19:00

    "Hırıstiyan Kulübü" denilen AB, 6 milyar Euro Suriyeli mülteciler için  vermiş. Arap Birliği 6 milyon dolar verdi mi ki !

  • 3415 Ekim 2019 18:07

    olumlu haber