E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB, Türkiye'deki Suriyeliler için sadece 2,22 milyar avro verdi---

AB, Türkiye'deki Suriyeliler için sadece 2,22 milyar avro verdi

AB, Türkiye'deki Suriyeliler için sadece 2,22 milyar avro verdi
17 Mayıs 2019 - 14:18 borsagundem.com

AB, Türkiye'deki Suriyeliler için taahhüt ettiği 6 milyar avroluk desteğin ancak 2,22 milyar avrosunu gönderdi

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'deki Suriyeliler için sağlamayı taahhüt ettiği 6 milyar avroluk fondan bu zamana kadar 2,22 milyar avro aktardı.

AB Komisyonu, Türkiye'deki Suriyelilerin desteklenmesine yönelik mali yardım programının (FRIT) 12’inci idari komite toplantısının Brüksel'de yapıldığını açıkladı.

Komite toplantısında, mali yardım programına ilişkin yıllık raporunun incelendiği kaydedilen açıklamada, sığınmacıları desteklemeye yönelik 845 milyon avroluk çeşitli proje tekliflerinin değerlendirme sürecinin tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada, Türkiye'deki Suriyelileri desteklemek için kurulan fonun toplam 6 milyar avro bütçesi olduğu, fona 4,2 milyar avro tahsis edildiği, 3,45 milyar avroluk sözleşme yapıldığı ve 2,22 milyar avro ödeme gerçekleştiği belirtildi.

AB, 29 Kasım 2015'te düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi'nde, Türkiye'deki Suriyeliler için 3 milyar avroluk fon sağlamayı taahhüt etmişti. 18 Mart'taki zirvede ise 3 milyar avroluk ek fonun hayata geçirilmesi kararlaştırılmıştı.

Fonların, Türkiye'deki Suriyelilerin sağlık, eğitim, altyapı, gıda ve diğer ihtiyaçları için geliştirilecek projelere harcanması karara bağlanmıştı.

Dünyada en fazla sayıda sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, AB'yi, Türkiye'deki Suriyelilere yönelik mali yardımını yeterince hızlı aktarmamakla itham ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ17 Mayıs 2019 23:24

    AÇIKÇA SÖYLÜYORUM TÜRK MİLLETİ OLARAK BU KADAR SURİYELİ KATLANMAK ZORUNDA DEGİLİZ KENDİ VATANDAŞIMIZ EKENOMİK SIKINTIDA İKEN SURİYELİ YAŞASIN DİYEMEYİZ GÖNDERME ZAMANI GELMİŞDİR .

  • mtu17 Mayıs 2019 23:00

    şunu da soralım öyleyse 6 milyar euro beklentisiyle mi suriyeliler kabul edildi? eğer yoksa böyle bir durum kimse ab para vermedi diye sızlanmasın

  • ALAATTİN CAMGÖZ17 Mayıs 2019 22:59

    RTE bu işi neden pazarlık yaptın.malesef altında kaldın ve ab ile de kötü oldun sonra santaj yaptın fakat ab seni adam yerine dahi komadılar.acacaktın sınırları gönderecektin suriyelileri ab ülkelerine.yaptığın büyük hatalar malesef ekonomi büyük şekilde sartmıştır.sonra çıkıp sucu kendin üstleneceğine başkalarının üstüne atıyorsun.hiç bir zaman düşmanına zayıf tarafını vermeyeceksin verirsen böyle olur.

  • Atakan17 Mayıs 2019 21:44

    Paraları onların olsun surileri de üste verelim hediyemiz olsun üste birde biz 3 milyar dolar verelim hiçbir yabancı ne ıraklı iranlı bilumum araplar bilumum zencileri hepsini gönderelim biraz nefes alalım başkalarının derdi bizim derdimiz değil 82 milyonu adam edebilsek bizden babayiğidi yok

  • b.kemancı17 Mayıs 2019 17:52

    ne yüz varmış bu Avrupa birliğinde be kardeşim  rezil olduk dünyaya demiyorlar  hayret kendi söylediğinin ardında duramıyorsun .yazıklar olsun bu insanları daha fazla rezil etmeyin gönderin kademeli bir şekilde bütün avrupaya dağıtın ..

  • murat17 Mayıs 2019 15:49

    Suriyeli misafirlerimizin amacı AB ye gitmek değilmi. Niye burada tutmaya zorlayıp kıt kaynaklarımızı ve şu anda çok zor durumda olan ekonomimizi zorluyoruz. Zaten adamlara kaynak göndermeyip sadece bravo diyorlar. Açın kapıları gitsinler bu bir rehine durumu değildir.

  • rezonans17 Mayıs 2019 15:01

    Aç kapıları köle.

  • Nutella sevmez17 Mayıs 2019 14:49

    O zaman açın kapıları salın mültecileri avrupaya. Bizim icraatlar hep sadece çenede. Lafa gelince şöyle yumruğu masaya vuruyoruz böyle güçlü ülkeyiz