E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB Türkiye raporunu açıkladı---

AB Türkiye raporunu açıkladı

AB Türkiye raporunu açıkladı
17 Nisan 2018 - 17:00 borsagundem.com

Avrupa Komisyonu, 2018 Türkiye İlerleme Raporu'nu yayınladı

Rapor ilk defa Türkiye ile karşıtlığı ile tanınan Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn tarafından değil, komisyonun birinci başkan yardımcısı olan Frans Timmerman tarafından sunuldu.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB'nin Arnavutluk ve Makedonya'nın üyelik müzakereleri konuşmalarının yeniden tartışılacağını açıkladı. 

AB Komiseri Johannes Hahn, "Türkiye, Avrupa'dan büyük adımlarda uzaklaştı" açıklamasında bulunurken, Türkiye'nin mülteciler konusunda büyük ilerleme kaydettiği de belirtildi ve çabası 'olağanüstü' şekilde tanımlandı. Türkiye'nin stratejik bir komşu olduğu ve ortak çıkar alanlarında birlikte çalışmayı sürdürecekleri söylendi.

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Türkiye'nin İlerleme Raporu açıklandı. AB Komisyonu raporunda FETÖ terör örgütü olarak tanımlandı. "Avrupa Birliği, darbe girişimini güçlü şekilde kınıyor" denildi. 

OHAL kapsamında alınan önlemlerin orantısız olduğu belirtilirken, parlamentonun yasama işlevinin kısıtlanmış ve muhalif grupların barışçıl toplantılarının yasaklanabilmesi için idarenin yetkilerinin artırılmış olması örnek gösterildi ve darbe girişimiyle başlayan OHAL uygulamasına en kısa sürede son verilmesi istendi.

Aynı zamanda, Türkiye'nin vize muafiyeti önerisinin değerlendirileceği de raporda yer aldı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ramo17 Nisan 2018 20:33

    At yalanı, nasılsa yutan bir kitle hazır..

  • mzd17 Nisan 2018 20:17

    ilişkiler sanki daha kötüye gitmeyecek gibi

  • Yılmaz içellioğlu17 Nisan 2018 17:41

    Ilımlı olanları bile tavizkar değil samimiyetsiz yaklaşımlarını maskeleyememişler tam zaman kazanma ,oyalama taktiği,artık rotamızı çizmeliyiz, gönder mültecileri dünyanın ekonomi merkezi doğuya kayarken onlar sarsılan dünyalarında debelensinler.bizde onlara yetersiz ilerleme raporu verelim

  • bu dünyadan biri17 Nisan 2018 17:32

    AB de çifte standartçı kardeşim. Bu ülkede sırf gericiler mi yaşıyor? Bizim gibileri de cezalandırıyorsunuz. Ülkede ne seçim kanunu kaldı, ne yasa, ne de hukuk. Biz Türkler demokrasi filan kuramayız. Bizde diktatörlük olur Yüzlerce yıl padişahlıkla yönetil sonra Atatürk gibi birisi gelsin çok partili hayat desin. Öyle tepeden inme olur mu, olmaz tabi demokrasi için kültür lazım, edep lazım, para lazım. AB de olmazsa biz yüz sene sonrada aynı dertlerle uğraşırız.

  • haddeee17 Nisan 2018 18:53

    hiç değilse bugün bu sayede 2 kez ALLAHı zikretmişsin.

  • koala17 Nisan 2018 18:51

    ileriyi düşünen kul hakkı yemez, herkese televizyon hakaret etmez, savaşa ölüme onay vermez. ahireti düşünmeyen, dini ticaret için kullanana gerici denir, yobaz denir

  • Hadi be17 Nisan 2018 18:46

    Kıyameti düşünerek yaşasanız, Allaha saygı duysanız bu kadar ahlaksız olmazsınız ikiyüzlüler. Allah sizden nefret ediyor bence. Ayetlere hadislere bakınca çıkan sonuç bu

  • yılmaz17 Nisan 2018 18:35

    gerici dediğin kesim kıyameti düşünerek yaşıyor,ee kıyamette gelecekte bir zamanda olacağına göre aslında ilerici olan, ileriyi düşünen biziz be kardeşim.