E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB: Türkiye-Libya mutabakatı üçüncü tarafları bağlamaz---

AB: Türkiye-Libya mutabakatı üçüncü tarafları bağlamaz

AB: Türkiye-Libya mutabakatı üçüncü tarafları bağlamaz
13 Aralık 2019 - 12:20 borsagundem.com

Brüksel’de dün toplanan AB liderleri gece üzerinde uzlaşmaya vardıkları metinde Türkiye ile Libya arasında Akdeniz’deki yetki alanları konusunda imzalanan mutabakatın geçerliliğinin bulunmadığını bildirdi.

Brüksel'de dün iki günlük zirve için bir araya gelen Avrupa Birliği (AB) liderleri, Türkiye'nin Libya ile 27 Kasım'da imzaladığı ve 8 Aralık'ta yürürlüğe giren ‘Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası’nı sert dille eleştirdi.

DW Türkçe’nin aktardığı habere göre AB'ye üye 27 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının Perşembe gecesi üzerinde uzlaşmaya vardığı ortak bildiride mutabakatın ‘üçüncü devletlerin egemenlik haklarını ihlal ettiği, deniz hukukuna aykırı olduğu ve bu nedenle üçüncü taraflar açısından hukuki sonuçlarının bulunmadığı’ kaydedildi.

Açıklamada AB üyesi Yunanistan ve Kıbrıs'la 'yanlış anlaşılmaya imkan vermeyecek şekilde' dayanışma içinde olunduğu da vurgulandı. 

Yunanistan, Türkiye'nin mutabakatla Girit adası ve On İki Adanın yakınındaki bölgede hak iddia ettiğini belirterek Birleşmiş Milletlere (BM) şikayet başvurusunda bulunmuştu.

Bu bölgenin kendi kıta sahanlığı içinde bulunduğunu savunan Türkiye dün, mutabakatın tescil için BM'ye gönderildiğini açıklamıştı. Yunanistan Türkiye'nin adımının BM Deniz Hukuku Sözleşmesini ihlal ettiğini savunuyor. Türkiye ise bu anlaşmaya taraf değil.

Hafter'in komutanı: Türk gemilerini batırma emri aldım

 

Türkiye-Libya mutabakatının ardından 3 ülke harekete geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş13 Aralık 2019 15:59

    Sizin alacağınız kararlarda bizi bağlamaz. Valla ben anlamıyorum reisi, ve hükümeti niye mültecileri hala bu ülkede tutmaya çalışıyorlar. Bu ülkeye yıkım getiridler bu ortada AÇIK KAPI politikası diyorlar ee o zaman açın kapıları istedikleri AB ye gitsinler. Niye engel oluyorsunuz bu insanlara