E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB ticaret savaşı olmadan çözüm istiyor---

AB ticaret savaşı olmadan çözüm istiyor

AB ticaret savaşı olmadan çözüm istiyor
06 Mart 2020 - 12:58 borsagundem.com

Avrupa Birliği temsilcileri ile ABD heyeti, iki tarafın da çıkarlarını gözeten yeni bir ticaret anlaşması için görüşmelere devam ediyor. AB tarafı ise yeni bir ticaret savaşı olmadan çözüm için adım atıyor.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Avrupa Birliği’ni haksız ticarî faaliyetlerle suçlayıp tarife ve kotalarla tehdit etmesinin ardından Avrupa Birliği ve ABD temsilcileri sorunun ticaret savaşına dönüşmemesi amacıyla görüşmelerini sürdürüyorlar. AB Ticarî Komiseri Phil Hogan 2020 Transatlantik Konferansı'nda sanayi kotalarında azalma görmeyi hedeflediklerini açıkladı. Phil Hogan Dünya Ticaret örgütünün yapsının değişmesi gerektiğine katıldıklarını belirtti.

Konferans hakkında, "Birkaç küçük hedefli anlaşma veya ABD ile gelecek haftalarda yapılacak daha kapsamlı anlaşma konusunda umutluyuz." ifadelerinde bulunan Hogan "Bu ay sonunda Washington'a ziyaretimiz boyunca ilerleme kaydetmeyi umuyoruz" ifadelerinde bulundu.

AB'nin ticaretten sorumlu temsilcisi Phil Hogan, ABD ile yapılan görüşmelerde pek çok zor sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi. Hogan, ABD ve AB arasında ihtilafa yol açan Brüksel' in sanayi kotalarında azalma görmeyi hedeflediğini açıklayan Hogan, görüşmelerdeki atmosferin olumlu olduğunu söyledi. Hogan Dünya Ticaret Örgütü'nün yapısının değişmesi konusunda ABD'ye katıldıklarını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DarkNight06 Mart 2020 13:45

    AB nun tuzu kuru tabi bakalim simdi ne yapacaklar , saldik üstlerine bir ton kacak göcmeni , görsünler bakalim simdi ekonomik kriz neymis!