E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB: Tanker kuyruklarının nedeni G7 petrol fiyat tavanı değil---

AB: Tanker kuyruklarının nedeni G7 petrol fiyat tavanı değil

AB: Tanker kuyruklarının nedeni G7 petrol fiyat tavanı değil
09 Aralık 2022 - 13:47 borsagundem.com

Avrupa Komisyonu, petrol tankerlerinin Boğazlardan geçişte beklemesinin Rusya'ya yönelik taban fiyat uygulamasından kaynaklanmadığını, konuyu Türk yetkililerle görüştüklerini bildirdi.

Avrupa Komisyonu, Akdeniz'e gitmek üzere İstanbul Boğazı'ndan geçmek için Karadeniz'de bekleyen tanker kuyruğundan Yediler Grubu'nun Rus petrolüne tavan fiyatının sorumlu olmadığını bildirdi.

Tribeca denizcilik acentesine göre, Karadeniz'de kuyruğa giren gemi sayısı cuma günü 20'ye yükseldi.

Bu ayın başından itibarenTürkiye, gemilerin İstanbul Boğazı'ndan geçişlerini veya Türk limanlarına yanaşmaları sırasında trafik sıkışıklığına neden olan bir sigorta belgesi sunmalarını zorunlu kıldı.

Kuyruklar, bu hafta G7 ülkeleri ve Avrupa Birliği tarafından, Moskova'nın petrol gelirlerini azaltmak amacıyla Rus petrolünün tavan fiyattan satılmadığı takdirde gemiyle ihraç edilmesini durdurma planının uygulamaya konulmasıyla aynı zamana denk geldi.

Bir Avrupa Komisyonu sözcüsü Reuters'e e-postayla yaptığı açıklamalarda, "Bu durum G7 petrol fiyat tavanından kaynaklanmıyor, çünkü her halükarda 5 Aralık'tan önce satın alınan deniz yoluyla taşınan Rus ham petrolü için 45 günlük bir tasfiye süresi var" dedi.

Komisyon sözcüsü, bu geçiş döneminden sonra Türk makamlarının tankerlerin sigorta poliçelerini "eskiden olduğu gibi" doğrulamaya devam edebileceğini söyledi.

Rus petrol tankerleri Türkiye kıyılarında yığıldı

 

Tanker armatörleri Boğaz'dan çıkış arıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )09 Aralık 2022 16:53

    Rusya baskı altında adımalrını sürdürürken, ki amaçları deniz hatlarını çökertmek. Rusya bu alanda Avrupaya satar ve alt yapıyı modern velişmiş yapar ise gelecekte Çin bu sistem ile kendini besler dneiliyor. Avrupa biraz bu durumdan kaygılı... Çişn sudile rile görüşecek.Çİn 7 yıldan sonra arap dünyasına yeşil ışık yaktı. sudilerde petrol ve para var çin ile yakın fölörtleşmede. bildimiğimiz gibi Bİden geldiğinde istediklerini vermedi Biden terslendi. ABd sudilere kızgın... Çin fırsattan medet umuyor yakın temasa fakrlı konulşarda ilişkileri geliştirmek istiyor. ABD bu durumda Rusya ile masaya oturup gerilimleri sorunları çözelim derdine düştü. ABD tek başına bir halt yapamaz artık. dünya değişti. Çin singapur olayından sonra soğuk savaşı hızlandırdı ABD ye karşı, Hollanda çip madenlerini göndermeyerek cezalandırıcı oluyor ABD emrinde şuan Asyaya gönderme deniliyor. Madenler, enerjiler önemli. Rusya askeri yada ticari gelecekte risk ABD için bölgesinde.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ09 Aralık 2022 14:21

    PETROL VE DOĞALGAZIN OLSUN İTİN OLUR KAPINDA.KIŞ BİR BASTIRSIN HEPSİ RUSYANIN ELİNE AYAĞINA KAPANACAKLAR.