E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB, Polonya'ya yönelik daha fazla para cezası hedefliyor---

AB, Polonya'ya yönelik daha fazla para cezası hedefliyor

AB, Polonya'ya yönelik daha fazla para cezası hedefliyor
26 Ekim 2021 - 09:56 borsagundem.com

Avrupa Birliği, Varşova'nın günde 500.000 euroluk bir para cezasına uymayı reddetmesi üzerine Polonya'ya - 18 milyon euro (21 milyon dolar) tutarında ve giderek artan bütçe ödemelerini bloke etmekle tehdit ediyor.

Avrupa Adalet Divanı, Polonya'nın, Çek Cumhuriyeti'nin sınır bölgesindeki su rezervlerini boşalttığını söylediği Turow linyit madenini kapatma kararına uymaması üzerine geçen ay mali cezaya hükmetti.

Yürütme organının bir sözcüsüne göre, Avrupa Komisyonu geçen hafta Polonya hükümetine madeni kapatma planı hakkında bilgi talep eden bir mektup gönderdi. Mektupta ayrıca, AB'nin borçlu olunan tutarı -faiz de dahil olmak üzere- blok bütçesinden yapılacak ödemelerden mahsup ederek karşılayacağı da belirtildi.

AB, Polonya'nın, hukukun üstünlüğü anlaşmazlığı nedeniyle bloğun devasa kurtarma fonundan talep ettiği 36 milyar euroyu ödemeyi şimdiden erteledi.

Polonyalı bir hükümet yetkilisi, komisyonun mektubunu resmi bir ödeme talebi olarak görmediklerini ve bildirimin önümüzdeki ay gelmesini beklediklerini söyledi.

Komisyon sözcüsü, AB'nin Varşova Turow tesisini kapatana kadar Polonya'ya düzenli olarak ödeme talepleri göndermeye devam edeceğini söyledi.

Elektriğinin %70'ini kömürden alan Polonya, Turow tesisinin ülkenin elektrik arzının %7'sini oluşturduğunu ve kapatılmasının elektrik kesintilerine ve iş kaybına yol açabileceğini söylüyor. Maden, ülkenin en büyük kamu kuruluşu PGE SA'ya ait.

AB liderleri bir araya geliyor. Polonya krizinde Merkel devreye girecek

 

Polonya AB ile köprüleri yakıyor

 

Polonya'da binlerce göstericiden AB yanlısı protesto

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)