E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB liderleri uzlaştı: 1,8 trilyon euro...---

AB liderleri uzlaştı: 1,8 trilyon euro...

AB liderleri uzlaştı: 1,8 trilyon euro...
10 Aralık 2020 - 21:33 borsagundem.com

AB üyesi ülke liderleri, 1,8 trilyon euroluk bütçe ve kurtarma paketinde uzlaştı.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke liderleri, 1,8 trilyon euroluk bütçe ve korona virüsün ekonomik sonuçlarına karşı hazırlanan kurtarma paketinde uzlaştı.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Brüksel'de gerçekleştirilen AB Liderler Zirvesi sırasında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Liderlerin, AB'nin 2021-2027 bütçesi ve salgının ekonomik sonuçlarına karşı hazırlanan kurtarma programı konusunda "uzlaştıklarına" işaret eden Michel, "Şimdi uygulamaya başlayabilir ve ekonomilerimizi yeniden inşa edebiliriz." ifadesini kullandı.

Michel, söz konusu paketin AB’nin çevre dostu ve dijital dönüşümüne katkı sağlayacağına dikkati çekti.

AB fonlarının dağıtımının "hukukun üstünlüğü" ilkesine bağlanmasına karşı çıkan Polonya ve Macaristan, toplam 1,8 trilyon euroluk gelecekteki bütçeyle kurtarma programını engelliyordu.

İki ülke, bu mekanizmanın kendilerine karşı kullanılacağından çekindikleri için oy birliği gereken bütçe ve kurtarma programı paketini veto ediyordu.

AB Dönem Başkanı Almanya, bu konuda uzlaşı sağlamak üzere taraflar arasında müzakereler yürütüyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum11 Aralık 2020 02:25

    Bu 1.8 trilyon euro kaslarında olan bir para değil yani ekonomide dolaşan bir para değil peki ne basılıp dağıtılacak para bu işlemleri pandemide buyana 2~3 defa yaptılar ve baktılar enflasyon artmıyor iyi dediler biraz daha basalım peki böyle ne yapıyorlar söyliyeyim kendilerini zenginleştiriyorlar güya ama farkında değiller artık dünya eski dünya değil Avrupanın ürettiği herşeyi uzakdoğu üretiyor artık yani altarnatifleri çok her an çok kötü durumlara düşebilirler bu dünyada zenginlik üretmekle doğru orantılıdır öyle değil derlerse 20 yıl sonra görürler günlerini

  • Batak11 Aralık 2020 01:07

    Avrupa arabasını kime satacak acaba 5 sınıf malalrini kom alacak

  • demir ceyhan11 Aralık 2020 00:46

    Güzel haber.

  • Uyan10 Aralık 2020 22:40

    Avrupa ,abd para dağıtır bunun damlası turkiyeye gelmiyor.. ..bize guvenmeyerek birde yaptirim uygulama cabasindalar ....peki biz yönünüzü batıya değil doğuya cevirsek sadece katar var oda yetersiz ... yakın zamanda cinle daha sıkı iliskiler kurulmalı ....içimize kapanarak izole olarak değil.. yapıcı birleştirici üreten bir türkiye olmalıyız ...bunun icin acil eylem planlari ...yapisal reformlar ...liyakat sahipleri is başına gelmeli

  • Özü sözü yalan10 Aralık 2020 22:22

    Bizimlilerde para vereceğine halka ceza yazıyor