E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB liderleri Kovid-19 gündemiyle toplanıyor---

AB liderleri Kovid-19 gündemiyle toplanıyor

AB liderleri Kovid-19 gündemiyle toplanıyor
28 Ekim 2020 - 18:10 borsagundem.com

AB üyesi ülkelerin liderleri, Avrupa'da Kovid-19 vakalarının hızla artmasının ardından alınacak tedbirler ve AB içindeki koordinasyonu görüşmek için sanal zirve toplantısında bir araya gelecek.

Avrupa genelinde vakaların son haftalarda çok hızlı artış göstermesi nedeniyle AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in geçen hafta toplantıya çağırdığı AB liderleri, kendi ülkelerindeki tecrübelerini paylaşacak ve Kovid-19'a karşı en iyi uygulamalar hakkında görüş alışverişi yapacak.

AB yetkililerinin verdiği bilgiye göre, özellikle hızlı testler, temaslıların takibi ve aşılar yarınki toplantının odak noktası olacak.

Liderlerin hızlı test kitlerinin dağıtımı ve kullanımı, AB içindeki seyahatlerde hızlı test sonuçlarının karşılıklı tanınmasına yönelik çalışmaları ve üyeler arası yardımlaşmayı ele alması bekleniyor.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, hızlı test kitlerinin satın alınarak üye ülkelere dağıtılacağını, bunun için 100 milyon euro ayırdıklarını söylemişti.

AB liderleri ayrıca bu yıl sonuna kadar hazır hale gelmesi beklenen aşılarla ilgili ortak yaklaşım konusunda görüş alışverişi yapacak. Bu konuda üye ülkelere dağıtım kriterleri, aşılanacak öncelikli toplum gruplarının belirlenmesi ve lojistik sorunların tartışılması öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet 29 Ekim 2020 15:25

    Yani reis haklı ekmek qoturemeyen insan yok bence biraz halkının icine insin ve ordan baksın götüren varmı yokmu benim çocuğumun senin torunundan yada senin oğlundan neyi eksik ben cocuquma bişey istediqi zaman ağlayarak alıorum siz ise qulerek sayın cumhurbaşkanım siz ne demiştiniz milletin başına qelmeden herqun simit çay simit çay yeseler dahi bu aldıkları maaş bu adamların neyine yetecek biz şuan simitle cayıda bulamaz olduk

  • Sülün osman29 Ekim 2020 12:45

    Başkan doğru söylüyor. Birkaç istisna hariç, şirketler bankalar Kârlarını yüksek oranda arttırdılar, tır yüküyle kazanıyorlar. Yani ülkede işler tıkırında.

  • Ali gören29 Ekim 2020 12:42

    Karabağ işgalinden itibaren Ermenistan'a sözde ambargo koyduk, Söylentilere bakılırsa birmilyon civarında ermenistan vatandaşı Türkiye'de kaçak çalışıyor, ermenistanı finanse ediyormuş.

  • Murat konca29 Ekim 2020 10:46

    E zengin den başkası ni silmissen olucagida bu fakir dünde vardı bugün de var yarında olucak bu dünyanin değişmez hali bunu dahi bilmiyorsun yazık

  • ali29 Ekim 2020 10:09

    reis halkını düşünüyor dolar yükseliyor

  • Maraba biri29 Ekim 2020 09:22

    Reis ile ben farkli bir ulkede yasiyorum sanirim. Her ışıklarda dilenciler var millet ac ac!!! Ya bunlar harbi dalga geciyor milletle. Ama milletimiz saf evet safiz!! İki Allah Allah bir vatan millet sakarya diyene ne istese verecegiz cunku safiz. Adam altinlarini ver okutup getircem hacdan der veriririz neden safiz. Yeter artik uyanin evinde herseyden mahrum kalir sosyal hayati olmaz hala super ekonomimiz var der neden diyosun bunu cunku reisi sukret elhamdulillah cumaya gider iki ayet okur.. herkesin dini kendine hani ekonomi hani egitim ??? Bastan asagi yanlis yonetiliuoruz. Ama olsun basimizdaki musluman Allah yardimci olur bize.

  • Türkoğlutürk 29 Ekim 2020 09:19

    Muhalefeti dinlemez etrafına hep evet haklısınız diyenler in sonu hep aynı

  • Remzi erdogan29 Ekim 2020 00:52

    Kral çıplak

  • Yok 28 Ekim 2020 22:41

    Reis diyosa doğrudur bizde o kadar fazlaki kalanı suriyeli afganlı pakistanlı afrikalı daha bilmediğimiz türkiye de yasayan binlerce mücahit kardeşlerimize veriyoruz ve sinir kapılarımız bütün göçmen kardeşlerime açıktır 40 milyar dolar harcamışız bir 50 milyar dolar daha harcarız

  • VS28 Ekim 2020 21:47

    Bu döviz,in roket gibi çıkışı durmaz ise ekmeği bilmem ama esnafın hâli maf yarısı kira bile ödeyemez

  • Bir sonraki secimde 28 Ekim 2020 21:25

    Artik isin cok ama cok zor

  • Dervis baba28 Ekim 2020 21:25

    Vay be gercekten cok yazik demeki halktan bu kadar cok kopmuslar artik

  • Teba bitik28 Ekim 2020 19:44

    Osmanlının son dönemleri gibi, tarih tekerrür edermiş. Halktan haberleri bile yoklar

  • Hatayli28 Ekim 2020 18:56

    Sayın Cumhurbaşkanım ekonomi elden gidiyor piyasa çok kötü böyle giderse sosyoekonomik bunalım artar yazık

  • Bir vatandaş28 Ekim 2020 18:34

    Cumhurbaşkanı psikolojik olarak çok yıprandı..Saray ile sokak arasındaki uçurumu bile mukayese edemeyecek durumda..2023 te kesinlikle aday olmamalı..