E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB Konseyi Başkanı Michel'in mektubunda Türkiye vurgusu---

AB Konseyi Başkanı Michel'in mektubunda Türkiye vurgusu

AB Konseyi Başkanı Michel'in mektubunda Türkiye vurgusu
29 Eylül 2020 - 23:28 borsagundem.com

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Michel, AB ülkelerinin liderlerine gönderdiği davet mektubunda, Türkiye ile yapıcı bir diyalog için alan oluşturmayı hedeflediklerini bildirdi

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, 1-2 Ekim'de yapılacak AB Zirvesi için üye ülke liderlerine gönderdiği mektupta, Türkiye ile yapıcı bir diyalog için alan oluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.

Michel, Brüksel'de düzenlenecek AB Konseyi Toplantısı öncesinde AB ülkelerinin liderlerine gönderdiği davet mektubunu yayımladı.

İki günlük toplantının ana odak noktasının Avrupa'nın dünyadaki yeri ve kendi kaderini şekillendirme kapasitesi olacağını kaydeden Michel, Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli ile görüş alışverişi yapılacağını, ilk oturumda AB-Çin ilişkilerinin ele alınacağını ifade etti. Michel, Kovid-19 salgını ve iklim değişikliği gibi küresel zorluklarla mücadelede Çin ile çalışmak istediklerini belirterek, aynı zamanda Çin ile daha dengeli ve çift taraflı bir ekonomik ilişki istediklerini aktardı.

İlk oturumun sonunda Belarus'taki durum, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın zehirlenmesi ve Dağlık Karabağ konusunu ele alacaklarını kaydeden Michel, akşam yemeğinin tamamen Doğu Akdeniz'deki durum ve Türkiye ile ilişkilere ayrılacağını kaydetti.

"Amacımız bölgenin tamamında istikrar ve güvenliği sağlamak için Türkiye ile yapıcı bir diyaloğa alan açmak." ifadesini kullanan Michel, AB üyelerinin egemenliğine saygı duyulmasını hedeflediklerini aktardı. Michel, bunun ancak Türkiye'nin yapıcı tavır göstermesi halinde mümkün olacağını savundu ve AB ile üyelerin çıkarlarını korumak için tüm seçeneklerin masada olduğu mesajını verdi.

Michel, Kovid-19 salgınının AB'nin zayıflıklarını ortaya çıkardığı, bunu tersine çevirmek için fırsat bulunduğu değerlendirmesini yaparak, ikinci gün sabah toplantısında AB tek pazarının potansiyelini ortaya çıkarmak, iddialı bir sanayi politikası geliştirmek ve dijital gelişmelerin sunduğu fırsatlardan faydalanmak üzere görüşmeler yapılacağını bildirdi.

Michel, toplantının sonunda Birleşik Krallık ile sürdürülen Brexit anlaşması müzakereleri hakkında bilgilendirme yapacaklarını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU30 Eylül 2020 10:57

    Vallaha bir tek ALLAH a güvenip sanayileşeceğiz yoksa bunların kuklası oluruz.

  • BORSACI30 Eylül 2020 08:46

    YUNAN KAYRIMCILIGINA SON VERİP HAK HUKUK GÖZETİLİRSE SORUN KALMAZ.

  • Yorum30 Eylül 2020 02:17

    Türkiyenin yapıcı rolü ne Bi açıkla masaya gelip oturmaksa gelip oturur amma hakkından vazgeçsin derseniz orada bir durun ayrıca meis adasının 40 bin kilometre deniz sahası felan derseniz rüya görmeyin der ve o masadan kalkar bir başka meselede Kıbrıs kıbrısın durumu netliğe kavuştu kavuştu kavuşmazsa gereği yapılacak haberiniz olsun ve netliğe kavuşur ise de bu güne kadar yapılan anlaşmalar dahil hibeler dahil hepsinden hakkına düşeni ister bu göz ardı edilmesin