E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAB kömür stokları 3 ayın zirvesinde---

AB kömür stokları 3 ayın zirvesinde

AB kömür stokları 3 ayın zirvesinde
03 Ocak 2023 - 14:14 borsagundem.com

AB kömür stokları %2'den fazla artarak yaklaşık üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı

Güncel liman verilerine göre, Kuzeybatı Avrupa ithalat terminallerindeki kömür stokları geçen hafta %2'den fazla artarak yaklaşık üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Verilere göre, gemi varışları stoklardan yapılan çıkışları geçti.

Montel-Foreks'in haberine göre, kuru yük veri sağlayıcısı DBX tahminlerine göre, Amsterdam, Rotterdam ve Antwerp'teki (ARA) dört önemli terminaldeki birleşik envanterler, bir hafta öncesine göre 0,14 milyon ton artışla 6,4 milyon ton düzeyine ulaştı. Bu rakam, 26 Eylül ile başlayan haftadan bu yana en yüksek seviyeyi temsil ediyor.

Stok seviyeleri ayrıca geçen yılın bu zamanına göre 2 milyon tondan fazla yüksemiş bulunuyor.

Geçen hafta Amsterdam ve Rotterdam'a 0,5 milyon tonun biraz altında kömür sevk edildi. Bu rakam bir önceki hafta yaklaşık 0,9 milyon tondu. Liman kaynakları, kısmen mavna operatörlerinin mevsimsel molalar vermesi nedeniyle Noel ve Yeni Yıl döneminde stoktan çekilmelerin nispeten düşük olduğunu söylüyor.

API 2 Q2’23 vadeli kömür kontratı Ice Futures’ta en son 4,32 USD düşüşle 180,00 USD/ton seviyesinden işlem gördü.

ARA stok toplamından, Rotterdam'ın EMO terminalindeki stoklar, bu hafta değişmeden 4,1 milyon ton olarak görülürken, ikinci en büyük ARA kömür ithalat merkezi olan Amsterdam'ın OBA terminali de stokların 1,8 milyon tonda sabit kaldığı görülüyor.

Rotterdam'ın daha küçük EBS terminalinde geçen haftaya paralel olarak 0,085 milyon ton stok bulunuyor. Ovet'in Antwerp yakınlarındaki Vlissingen terminali stokları ise 0,14 milyon ton artışla 0,416 milyon tona ulaştı.

ABD'nin kömür üretiminde azalma

 

IEA: Küresel kömür talebi zirveye çıkacak

 

AB kömür stokları 2 ayın zirvesinden geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)