E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB Komisyonu, Kovid-19 aşılarında 'dokuz ay limiti' önerecek---

AB Komisyonu, Kovid-19 aşılarında 'dokuz ay limiti' önerecek

AB Komisyonu, Kovid-19 aşılarında 'dokuz ay limiti' önerecek
25 Kasım 2021 - 13:48 borsagundem.com

Avrupa Birliği Komisyonu, üye ülkelere ve dışardan gelecek olanlara seyahatlerde geçerli olacak Kovid-19 aşıları için ‘dokuz ay limitini’ kabul önerecek.


Avrupa Birliği Komisyonu, son dönemde artan Kovid-19 vakaları nedeniyle üye ülkelerin aldığı farklı tedbirleri uyumlandırmaya ve seyahatlerle ilgili kuralları revize etmeye hazırlanıyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Avrupa Birliği seyahatlerde geçerli olacak Kovid-19 aşıları için ‘dokuz ay limitini’ kabul önerecek. Buna göre seyahat edecek kişi, Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış korona virüs aşılarından herhangi birini en fazla dokuz ay önce yaptrmış olması gerekiyor.
Tavsiyenin kabul edilmesi durumunda Avrupa Birliği üyesi ülkelere seyahat edenler için aşıların geçerlilik süresi belirlenmiş olacak.

Öte yandan seyahatlere yasak getirilmesinin öneriler arasında yer almayacağı, aşı olunmasına rağmen PCR negatif test sonucu ibraz etmenin zorunlu hale getirilebileceği gibi önlemlerin değerlendirileceği de belirtildi.

Öneriler bugün üye ülke devletlerin önerisine sunulacak. AB dışından seyahatleri kapsayan aşı süresine yönelik önerinin oylamadan sonra yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Avrupa Birliği seyahat listesini güncelledi

 

Avustralya seyahat yasağını kaldırıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)