E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB Komisyonu başkanlığına aday olan Weber'den Türkiye vaadi---

AB Komisyonu başkanlığına aday olan Weber'den Türkiye vaadi

AB Komisyonu başkanlığına aday olan Weber'den Türkiye vaadi
06 Ocak 2019 - 12:21 borsagundem.com

Mayıs ayında yapılacak seçimlerde Avrupa Komisyonu başkanlığına aday olan Manfred Weber, seçilmesi durumunda Türkiye ile katılım müzakerelerini sonlandıracağını söyledi

Mayıs ayında yapılacak seçimlerde Jean-Claude Juncker'den boşalacak Avrupa Komisyonu başkanlığı için öne çıkan isimlerden biri olan Manfred Weber, seçilmesi durumunda Türkiye'nin AB'ye katılım müzakerelerini durduracağını söyledi.

Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili Alman siyasetçi, Cumartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada, "Avrupa Komisyonu'nun olası yeni başkanı olarak Türkiye'nin AB'ye katılım müzakerelerini durduracağımı açık bir şekilde beyan ediyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin tam üyeliğinin söz konusu olamayacağını söyleyen Weber, ortaklığın ise iki taraf için de önemli olduğunu belirtti.

Avrupa Parlamentosu'ndaki en büyük grup olan Avrupa Halk Partisi'nin Avrupa Komisyonu başkanlığı için adayı olan Weber'in bu sözlerine Yeşiller Partili Avrupa uzmanı Franziska Brantner'den 'popülizm' eleştirisi geldi.

Brantner, "Türkiye ile müzakereleri kes ama Orban ve Fidesz ile kendini Komisyon Başkanı seçtirmek iste. Bu Avrupa ve demokrasiyi gerçek bir biçimde savunmak değil, popülizm yapmak" ifadelerini kullandı.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın sağ muhafazakar Fidesz partisi de Avrupa Halk Partisi bünyesinde bulunuyor. Orban, Weber'in Avrupa Komisyonu başkanlığını desteklediğini açıklamıştı. Macar lider, ülkesindeki bazı uygulamalar nedeniyle AB bünyesinde en çok tepki gören isimlerden biri olarak biliniyor.(Habertürk)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cumali07 Ocak 2019 03:22

    Brexit ile AB zaten bitti. Aslında akıllı olsan brexit ten doğan boşluğu Türkiye ile dolduracağız derdin. Ama Alman kafası. Çok akıllı gibi görünür ama bir onbaşının peşinden gider..

  • metin mert06 Ocak 2019 21:38

    MULTECILERI AVRUPAYA GONDERIN TUTUSSUNLAR BAKALIM,,,

  • Cenk06 Ocak 2019 20:56

    bu adami sevdim. 40 yasindayim, bu gune kadar gordugum en durust aciklama. adam gibi adamsin. sevdim seni. rakipse senin gibisi olsun. dusmansada senin gibisi olsun. 

  • Koçak06 Ocak 2019 18:01

    Abtal bunlar ayaklarına sıkıyorlar farkında değilller

  • ALAATTİN CAMGÖZ06 Ocak 2019 16:48

    ab bitmiştir.geleceğini hiç görmüyorum.ab topluluğu abd nin ruslar dan korunmak için kurduduğu bir kalkan olarak görmekteyim.bu topluluk bir tuzak olup, sanayileşmiş ülkelerin sanayileşmeyenlerini köle olarak kullandıkları bir sistem olarak görmekteyim.çıkarlar doğrultusunda ilişkilerimizi devam edilmesini yararlı görmekteyim.

  • BOZKURT06 Ocak 2019 15:57

    inşallah dedeiğini yaparda bizim boşbeleşlerde bu hikaye ile milleti salak yerine koyamaz

  • Dance with The wolfes06 Ocak 2019 14:18

    B. knuzu temizleyecek haliniz kalmamış bir de bizi mi tehdit ediyorsunuz . Çakal sürüleri .

  • Ayranı yok içmeye atla gider...06 Ocak 2019 15:29

    B.kunu sana temizletiyor ya işte. Türkiyeyi ucuz sağlık turizmi, hastabakıcılık, inşaat işçisi, mülteci sığınağı olarak kullanıyorlar. Ab zengindir, batık ülkelerinde dahi bizim gibi enflasyon , zam yok. Daha dur yeni başlıyoruz krize fazla büyük konuşma. Keşke üretimde , argede,markalaşmada dünyada ilk 5-10 a girsek de öyle konuşsak. Sadece cahil ve boş misilleme konuşmaları yetersiz.