E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB Komiseri: 'Türkiye kilit ortak'---

AB Komiseri: 'Türkiye kilit ortak'

AB Komiseri: 'Türkiye kilit ortak'
20 Ekim 2021 - 08:21 borsagundem.com

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişlemeden sorumlu Komiseri Oliver Valheyli, düzenlediği bir basın toplantısında, Türkiye için 'kilit ortak' ifadelerini kullandı.

AB Genişleme politikası kapsamında aday ülkeler Türkiye, Karadağ, Sırbistan, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Bosna Hersek ve Kosova hakkında AB Komisyonu'nun gelişmelerden derlediği raporlar ve öneri paketi yayınlandı.

‘TÜRKİYE AB İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'

Batı Balkan ülkeleri ve Türkiye ile adaylık müzakereleri konusunda somut bir ilerleme sağlayamayan AB Komisyonu Komiseri Varhelyi Türkiye'nin AB için çok önemli bir ülke olmaya devam ettiğini belirtti.

Varhelyi, “Türkiye, göç, terörle mücadele, ekonomi, ticaret, enerji ve ulaşım gibi temel ortak çıkar alanlarında kilit bir ortak olmaya devam etmektedir. Bu kapsamda iklim ve göç üzerine üst düzey diyaloglar gerçekleştirildi ve bunu yakında sağlık üzerine bir diyalog izledi. Bununla birlikte, 2021’de Türkiye ile diyalog ve iş birliği arttı” şeklinde konuşarak AB Türkiye ilişkilerinde olumlu gelişmeler yaşandığını bildirdi.

AB Komisyonu'nun 2021 Türkiye Raporu açıklandı

 

Türkiye'den AB'ye çok sert 'rapor' tepkisi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)