E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB: Doğu Akdeniz'deki durum iyi değil---

AB: Doğu Akdeniz'deki durum iyi değil

AB: Doğu Akdeniz'deki durum iyi değil
01 Eylül 2020 - 14:45 borsagundem.com

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, Doğu Akdeniz'deki duruma çözüm bulmak için Türkiye ile diyalog gerektiğini, tüm aktörlerin odaklanması gereken konunun bu olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, AB Komisyonunun günlük basın toplantısında, AB Dışişleri Bakanlarının Berlin'de geçen hafta yaptığı toplantının sonuçlarının halen geçerli olduğunu, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimi ile dayanışma sergilendiğini, Doğu Akdeniz'de gerginliğin düşürülmesini istediklerini belirtti.

Gerginliğin düşürülmemesi halinde kısıtlayıcı tedbirler alma yoluna gitme seçeneği bulunduğunu kaydeden Stano, "Ama diyalog, dolaylı müzakereler ve görüşmeler yoluyla gerginliğin düşürülmesi için çaba sarf etme yolunu da takip edebiliriz." diye konuştu.

Stano, Türkiye'nin de gerginliğin düşürülmesine katkı sağlayacak şekilde hareket etmesini istediklerini dile getirdi.

Fransız uçak gemisinin Doğu Akdeniz'e gönderildiği yönündeki iddialar ve bunun gerginliği düşürüp düşürmeyeceği sorulan Stano şu görüşleri aktardı:

"Doğu Akdeniz'deki durum iyi değil. AB üye ülkeleri, gerginliğin düşürülmesi ve mevcut durumun tersine çevrilmesi konusunda verdikleri mesajlarda gayet açıktı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in verdiği mesaj da oldukça netti. Yapılması gereken Türkiye ile oturup çözüm bulmaya çalışmak ve diyalogla gerginliği azaltmak. Önemli olan bu ve aktörlerin odaklanması gereken konu bu."

Borsa İstanbul jeopolitik gelişmeleri izliyor

Erdoğan: Akdeniz'deki gölge oyunlarından bıktık

Alman basını: Yunanistan masum değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Net man 02 Eylül 2020 02:06

    Doğu Akdeniz Fransa’nın emperyalist saldırganlığına bırakılamaz.TC güçlüdür.sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki hükümetimiz gereken tüm diplomatik yolları çok iyi bir şekilde kullanmakta ve bundan sonra da kullanacaktır..yeter ki sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan un dediği gibi ulusal meselelerde iç birlğimizi kaybetmeyelim..

  • Gercekler 02 Eylül 2020 00:47

    AB nin adil olacağını sanmam. Bu kaynakların yunanistanın kontrolune gecmesi ekonomik getirisinin AB kapsamında kaşması demek. Ab min bir ülkedinin zenginleşmesini birliğe katkısını hesaplıyorlardır. Ab ile çatıştık, Amerika ile uzaklaştık, Rusya ile uzaklaştık. Sadece Katar ile siyasi birliktelik bölgede pozisyon geliştirmek için yeterli olur mu!

  • Seyyah1602 Eylül 2020 00:38

    Her TÜRK vatandaşının yapması gereken fransa mallarını boykot etmek Şimdilik sahada olamadığımız için elimizden geleni yapalım

  • manyak herif01 Eylül 2020 22:47

    önemli olan deniz sınırları değil kara sınırlarıdır.deniz demek su demektir ve tuzlu su hiç bir işe yaramaz.buralardan çıkacak gaz da zaten ıslak olduğu için yanmaz.o yüzden buraları terketmeli ve dostlarımızla iyi geçinmek adına gaz ve petrol aramaktan vazgeçmeliyiz.

  • abdullah 01 Eylül 2020 23:26

    tuzlu suda balık yaşar alıklar kalabalık yapar akıl lazım kabalığa hakkın ara dik dur kalabalığa yoksa gidersin tatlı suda alabalığa sazanlar gazı petrolü bilmez yunan bilir yunancılar kaypaklar kaya parçası der tuzlu su der madem tuzlu suydu acısı gacısı abisi neden fransız değiller de hep bi ilgililer. su ışlaktır ama ayrıştırırsan gaz olur yanar etrafı yakar bir yandanda patlayıcıdır ayrıca içinde kalan gaz da sıkıntı yapar

  • Tunc yıldız01 Eylül 2020 21:32

    Siz önce şımarık çocuğunuz olan yunanistanı uyarın da ondan Sonra Türkiye ile gerginliği düşülümesini görüşün bir yandan kayıtsız şartsız destek verin sonrada Türkiye tansiyonu düşürsün yok öyle eskisi gibi her denilenin yapılması

  • Mucise Reis ;)01 Eylül 2020 19:41

    Acilen öncelikle paralı askerlik gelmeli...paralı askerlik yapanlar evlerine gitmeli.. sonra Yunan ile askerlerimiz gerekli cevabı vermeli...Genelde öyle oluyor..

  • Yorum01 Eylül 2020 17:28

    Gel dünyada bu konularla haritalarda tüm alakalı 10 tane en iyi hukukçu 10 tane coğrafyacıyı çagır ülkendeki en iyi prof lara sor ondan sonra onların dediği neyse masaya oturalım tüm konuları müzakere edelim hadi yiyorsa yapın madem hukuk istiyoruz böyle olsun tüm emsal kararlar ortaya konulsun Bi bakalım ne çıkıyor ortaya Yanlız şımarık çocuğunuzu da kulağından tutup getirin olur mu

  • ZEYREK ZEMHERİ01 Eylül 2020 15:57

    Daha önce suriye de de 100 üzerinde komandoları var idi.ve kabadayılık yapıyorlar idi .bizim kararlı olduğumuzu görünce arkadalarına dahi bakmadan kaçtılar şimdi de aynısı olacak.bunlar bu uçak gemisinden uçaklarının havalanacağınımı zannediyorlar.akdenizin dibini boylayacaklar bir savaş durumunda.ecevit hükümeti zamanında o imkansızlıklarımıza rağmen nasıl abd nin 6.filosu arkasına bakmadan kaçtığı gibi olacak.

  • TAMİZ KARTALGÖZ01 Eylül 2020 15:55

    Merak etmeyin yakında bu iş savaşla düzeltilir.fransızları güneydoğuda gömmüş idik bu seferde gömeceğiz.

  • Yorum01 Eylül 2020 15:50

    Türkiye tüm Fransız ürünlerini pretosto etmeli hiç birini almamalı ayrıca fransada yaşayanlara fıransa dışından gelen ürünleri tercih etmeli her ortamda en ufak alışverişte böyle yapmalıyız biz onların arabalarını parfümünü şuyunu buyunu kullandıkça onlar bize böyle karşılık veriyor

  • Yorum01 Eylül 2020 15:18

    Sizin yunana verdiğiniz paraları Fransa kurduğu tezgala ütüyor sanırım almanyada doğu akdeniz yunanın olursa Almanya da nemalanır yunandan verdiğimiz parayı tahsil edebiliriz diyerek almanyayı macron kadırıyor

  • Yorum01 Eylül 2020 15:03

    İyi diyaloğ şart ama mesnetsiz idalarla ortaya çıkan Yunanistan'ı her koşuldada destekliyoruz yani bize yani AB içinde bulunan yunan istediğini verin yoksa Fransa uçak gemisini gönderir bu bizim bilğimiz dahilinde zaten diyor bir yandan da Türkiye sahada neler yapabiliyor bunları da görmek istiyorlar kolay lokma olduğumuzu anlasalar hemen boğazımıza sarılıp almak istediklerini alacaklar şimdi Türkiye sürekli telakkuzda olup takipte kalmalı savaşı çıkaran olmamalı ama saldırı olursa natoya ve BM ye bildirip gerekeni yapmalı ayrıca uçak gemisi gönderiyormuş göndersin yani bir uçak gemisi üstünde hadi olsa olsa 40 tane uçak olsun ama bu kırk uçağı taşımak için uçak gemisi ve 5 tane daha koruma gemisi 40 uçak için çekilen zahmet bayağı külfetli bakalım günümüz dünyasında bu uçak gemileri ne kadar gerekli ayrıca bu koruma gemileri kolay kolay bu gemileri terk edemeyecekler

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU01 Eylül 2020 15:03

    buradaki tüm pislikleri ve ülkemizdeki tüm şehitlerimizi abd rusya ve ab ülkeleri yapmıştır.