E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB de bağış kampanyası başlatıyor---

AB de bağış kampanyası başlatıyor

AB de bağış kampanyası başlatıyor
02 Mayıs 2020 - 19:42 borsagundem.com

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, korona virüsüyle mücadele kapsamında Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın da desteklediği bir bağış kampanyası başlatacaklarını ve hedeflenen miktarın 7.5 milyar euro olduğunu söyledi.

Euronews’ten Kerem Congar’ın haberine göre, cuma günü açıklama yapan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, korona virüsüyle mücadeleye destek amacıyla 4 Mayıs Pazartesi günü düzenleyecekleri televizyon programında telefon ve internet üzerinden bağış toplanacağını ve dünyanın birçok farklı ülkesinden şirket yöneticileri, hayırseverler, sanatçılar ve vatandaşlardan kampanyaya destek beklediklerini açıkladı.

Kampanyaya Tottenham Hotspur’un teknik direktörü Jose Mourinho ve Yunan tenisçi Stefanos Tsitsipas şimdiden destek vereceklerini belirtirken, sosyal medyada ‘#GlobalResponse’ (küresel cevap) etiketiyle internet kullanıcılarına da çağrıda bulunulacak.

4 MİLYAR EURO COVID-19 AŞISI İÇİN KULLANILACAK

Toplanması hedeflenen 7,5 milyar euroluk meblağın 4 milyar eurosunun sadece aşı geliştirilmesine ayrılacağı, 2 milyar euro tedavi masrafları ve 1.5 milyar euronun da Kovid-19 test sistemleri için harcanacağı bildirildi.

Kampanyaya Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın yanında Dünya Bankası, uluslararası aşı kuruluşları Cepi ve Gavi’nin de dahil olduğu bazı kuruluşlar da destek verecek.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de birkaç gün önce bu tür bir girişime ülkesinin büyük destek vereceğini belirtmiş, corona virüsünü dünya ülkelerinin işbirliğiyle sayesinde yenebileceklerini söylemişti.

Merkel: Korona aşısı için 8 milyar euro gerekiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • A. A.03 Mayıs 2020 12:11

    Aa AB dilenci olmuş. Yardım kampanyası başlatmışlar. Chp, Hdp, Fetö çabuk hücuma geçin. Kit, mit, yardım. Paraları bitmiş. Maskeleri de yokmuş. Çöp poşeti giyiyormuş doktorlar. Rezalet, AB ne hale gelmiş. Memleketimi seveyim...

  • Eskici03 Mayıs 2020 01:16

    Kesin reismizi örnek alıyorlar büyük adam buyuk fikir

  • Ab AB03 Mayıs 2020 00:53

    AB en az 1 trilyon Euro'luk paket açıklamış. Buradaki 8 milyar onlar için para değil. Maksat dayanışma insanları birlik beraberlik gazına getirmek. Onlarda yardım etmek ihale almak, yagdanlik yapmak, vergiden düşmek , gösteriş,iktidara yaranmak anlamı taşımıyor. Gerçekten samimi yardımlar.

  • Nerden biliyon03 Mayıs 2020 17:31

    Görende ab bin kuruculari dedeleri sanır.Begenmiyorsan ananı da al da git alırlarsa tâbi senin gibi 5.sinif insan zihniyetini

  • Tufan02 Mayıs 2020 23:49

    İyide bunlar zengin değil miydi? 7-8 milyar euroyu ödeyemiyorlarmıda yardım kampanyası yapıyorlar? Demek ki öyle atıp tutmayla olmuyormuş. Almanya güya herkese para dağıtıyordu evde kalsın diye ne oldu da şimdi ekonomiyi açmaya başladılar? Almanlar neden baskı yapıyor dükkanları açın artık diye. Öyle ya alman devleti beleşten para veriyordu, yan gel yat ne ala; bizim gibi gariban mısınız? Aşı için kullanılacak7-8 milyar euronuz yok mu ey zengin geçinen avrupa? Tabii daha sömürecek kimse kalmadı dünyada millet uyanıyor. Sizin o köhne birliğiniz de abd de çökecek bizde göreceğiz inşallah.

  • Kimler hainmiş03 Mayıs 2020 00:55

    Uyansamln üretime geçer, adaletli olur yolsuzluk torpil hile hurda işlerini bırakırdın. İyi günde memleketi yiyenler kötü günde bize birlik beraberlikten bahsediyor. Aman ne samimi

  • selim02 Mayıs 2020 23:26

    eleştirsenize nan hain herifler bakın avrupa yardım topluyormuş! ama yok sizin hainliğiniz ülkenize onların aynını yapsa bile burada yapılınca eleştirisiniz anırırsınız TC yardım topluyor diye pislik herifler sizi! inş koronaya yakalanıp soyunuz tükenir!

  • Karma03 Mayıs 2020 00:56

    Muhtemelen sen erken gebereceksin

  • yorum yazmadan önce oku02 Mayıs 2020 21:13

    Yardım aşı, testler için kullanılacak diyor okumaz yazmaz, okuduğunu anlamaz at gözlüklü zekası, bilgisi zayıflar

  • Beyin yok laf üretiyor cehape zihniyeti03 Mayıs 2020 17:35

    Arkadaş çok seven bu ülkenin oksijenini tüketip yiyeceğini yeyip sonrada bu ülkeyi kötüleyemez beğenmiyorsan ananı da al da git

  • Zafer Kayadağ03 Mayıs 2020 00:50

    Keşke de çoban olsaydım, insanlarla iç içe bir iş yapmamış huzurlu yaşamış olurdum. Kusura bakma mübarek ramazan günü kardeş. Aşırıya gittik.

  • Düzgün İnsan02 Mayıs 2020 23:45

    Zafer Karadağ sen büyübaş hayvadan anlıyorsun çok sığır çobanlığı yaptın galiba buralara alışamadın

  • Zafer Kayadağ02 Mayıs 2020 22:20

    Lan camış Ali para topluyorlar ve kovid için kullanılacak. Ne diyorsun çomar. Sığır olmasan doğru düzgün insan gibi türkçe kurallarına uygun yazardın. 

  • Ali Taş02 Mayıs 2020 21:41

    sığırmısın değilmisin diye sana test lazımUlan Avrupanın şimdi birleşecek bişey bulması ne hoş test kitlerini çalmasalar bari

  • WERS02 Mayıs 2020 20:29

    bizde muhalefet yeri göhü inletti ab de bakın kimse itiraz etmeyecek çünkü adamların politika anlayışı farklı

  • Bika02 Mayıs 2020 19:59

    Dünyada ve Türkiye'de o kadar çok vergi kaçırma amaçlı vakıf var ki, yardım kampanyası olunca eller yine vatandaşın cebinde.