E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB: Çin ile ekonomik bağlarımız derin---

AB: Çin ile ekonomik bağlarımız derin

AB: Çin ile ekonomik bağlarımız derin
25 Eylül 2023 - 07:22 borsagundem.com

AB'nin ticaretten sorumlu üyesi Dombrovskis, Pekin'deki Tsinghua Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada Avrupa'nın Çin ile ekonomik bağlarının derin olduğunu ancak Çin'in "risk algımızı azaltmaya yardımcı olmak için çok şey yapabileceğini" ifade etti

AB'nin ticaretten sorumlu üyesi Dombrovskis, "Çin, AB'nin risk algısını azaltmak için çok şey yapabilir" dedi.

AB'nin ticaretten sorumlu üyesi Valdis Dombrovskis, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin ekonomik bağımlılıkları azaltmak ve riskleri azaltmak için adımlar atsa da Çin ile bağlarını koparmaya niyeti olmadığını ancak Çin'in risk algısını azaltmaya yardımcı olmak için "çok şey yapabileceğini" söyledi.

AB: ÇİN İLE EKONOMİK BAĞLARIMIZ DERİN

AB uzun zamandır Çin'de eşit bir oyun alanı olmamasından ve iş ortamının siyasallaşmasından şikayet ediyor. Pekin'in Ukrayna'daki savaşa rağmen Moskova ile bağlarını güçlendirme hamlesinin ardından endişe yerini temkinliliğe bıraktı.

Dombrovskis Pekin'deki Tsinghua Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada Avrupa'nın Çin ile ekonomik bağlarının derin olduğunu ancak Çin'in "risk algımızı azaltmaya yardımcı olmak için çok şey yapabileceğini" söyledi.

Avrupa Birliği, son bir ayda Ukrayna'ya 220 bin top mermisi sağladı

 

Avrupa Birliği, 200 milyar euroluk Rus varlığını bloke etti

 

Kim'den Çin ile "yakın işbirliğini" ilerletme mesajı

 

NATO, Çin ile başa çıkmanın yolunu açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)