E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAA muhabirini ararken kaybolan 2 asker şehit oldu---

AA muhabirini ararken kaybolan 2 asker şehit oldu

AA muhabirini ararken kaybolan 2 asker şehit oldu
17 Mayıs 2019 - 18:26 borsagundem.com

Uçuruma düşen AA muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmalarına katılan Jandarma Arama Kurtarma ekibinden 2 asker suya kapılarak kayboldu. Daha sonra 2 askerin de cansız bedenine ulaşıldı

Bayburt-Trabzon arasındaki Soğanlı Dağı'nda uçuruma düşen Anadolu Ajansı muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmalarına katılan Jandarma Arama Kurtarma ekibinden 2 asker suya kapılarak kayboldu. İki askerin de cansız bedenine ulaşıldı.

10 Mayıs'ta Soğanlı Dağı'ndaki yol açma çalışmalarını takip ederken uçuruma yuvarlan Nişancı'yı bulmak için yürütülen arama çalışmaları sırasında Jandarma Arama Kurtarma ekibinden 2 askerin suya kapılarak kaybolduğu belirtildi.

Yapılan arama çalışmaları sırasında kayıp askerlerden biri bulundu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılan asker şehit olurken, kayıp diğer askerin de cansız bedenine ulaşıldı. Hayatını kaybeden askerlerden birinin uzman çavuş diğerinin astsubay olduğu öğrenildi.

Nişancı’yı bulmak için yürütülen arama çalışmaları Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), jandarma ve sağlık ekiplerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik ekip tarafından yapılıyordu.

Nişancı'nın kamera ve fotoğraf makinesine ulaşıldığı belirtilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali 18 Mayıs 2019 10:05

    Arama ve kurtarma ekiplerinde eğitim yetersiz. Her can azizdir. Önce güvenlik sonra iş. Allah ailelerine sabır versin. Mekanları cennet olsun.

  • Esat18 Mayıs 2019 01:47

    Yahu ne cahil adamlarsınız. Adam gitmişmiş, aramasınlarmış. Mezarı olmasın mı adamın arkadaş? Cenaze namazı kılınması mı? Elbette ki aranacak ancak ararken tedbir de alınacak.

  • Bika17 Mayıs 2019 21:47

    Debisi yüksek suya girerken bile bellerinden halatla bağlanarak güvenlik önlemi almadan arama yapılıyor. İnşaat iskelesinden düşüp ölen işçiler gibi güvenlik önlemleri yetersiz.

  • mtu17 Mayıs 2019 20:16

    aradıkları bölgeyi fotolardan görünce ilk aklıma gelen birilerinin daha kaybedilmesiydi. yazık günah arkadaşlar aa muhabirini arama kurtarma arasın donanımlı insanlar arasın askeri her yere sürmeyin yazık günah değil mi giden zaten gitmiş yok yere 2 can daha

  • Okie Dokie17 Mayıs 2019 20:13

    Bu şehitlere ve ailelerine yazık değil mi? Adam çoktan öldü. Ölmese bile kurtlar böcekler yemiş bitirmiştir. Hala neyin araması?

  • Mustafa17 Mayıs 2019 19:48

    Abi neyini arıyoesunuz adam gitmiş artık 2 kişi boş yere gitti şimdi yazık ya

  • gb17 Mayıs 2019 19:11

    allah ailelerine sabır verin