E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriA1 Capital’in eğitimi yatırımcılarla doldu taştı---

A1 Capital’in eğitimi yatırımcılarla doldu taştı

A1 Capital’in eğitimi yatırımcılarla doldu taştı
24 Eylül 2019 - 08:54 borsagundem.com

Türkiye’de finansal okuryazarlığı artırmak için eğitim seferberliği başlatan A1 Capital’in Borsa İstanbul Konferans salonundaki eğitimi doldu taştı.

SERAP SÜRMELİ/ÖZEL HABER

Sermaye piyasalarının önemli aktörlerinden A1 Capital’in Türkiye’ye bilinçli yatırımcılar kazandırmak adına başlattığı eğitim seferberliği, Borsa İstanbul Konferans Salonu’nda üçüncü kez yatırımcılarla buluştu.

 A1 Capital’in usta borsacılardan kurulu eğitim kadrosu, Genel Müdür Yardımcıları Belgin Maviş, Mehmet Taylan ve Atilla Esen’in organizasyonuyla 300’ün üzerinde konuğu ağırladı. 300’den fazla yatırımcı finansal okur yazarlar kervanına katıldı. Eğitimde yatırımcılar en sık yapılan 20 büyük hatayı ve başarılı yatırımlar için yol gösterici birtakım ufak tüyoları öğrendi. Geleceğin yatırımcısı 7 aylık hamile Melek Koç’un karnında eğitimlere katıldı. Türkiye’de ise Elliott Dalga prensibini en iyi bilen isim Tuncer Şengöz, teknik analizin sırlarını ve geleceğe yönelik fiyat analizlerinde yatırımcıların dikkat etmeleri gereken yöntemleri paylaştı.

“KADIN YATIRIMCI SAYISININ ARTMASI BENİ GERÇEKTEN MUTLU ETTİ”

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Belgin Maviş,  eğitim seferberliğinin katılımcılarla aralarında yakalanan sinerjiyi borsagundem.com’a anlattı.

 “A1 Capital’in üçüncü büyük borsa eğitimi. Katılımcılarımız finansal okuryazarlık anlamında beni mutlu etti. Hatta içlerinde sıkı takipçilerimiz var. Ben ve ekip arkadaşlarım organizasyonu gerçekleştirdik. Özelikle Mustafa Keskintürk teknik analiz konusunda ben de temel analiz konusunda paylaşımlarda bulunduk” diyen Maviş, eğitimde yatırımcıların yaptığı 20 büyük hatadan bahsettiklerini ve yol gösterici birtakım ufak tüyoları paylaştıklarını belirtti.  Günün ikinci yarısında konuşmacı olan Tuncer Şengöz ise özelikle yatırımcı psikolojisi üzerinden yatırım yaparken hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiğinden bahsetti.

Maviş, “Bu arada katılımcılarımızın arasında kadınların sayısının artması beni gerçekten mutlu etti. Demek ki finansal okuryazarlık anlamındaki yaklaşımımız ve eğitimlerimizdeki değindiğimiz noktalar onların hoşuna gitmiş. Eğitime gelen bütün katılımcılarımıza buradan teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BU TÜR EĞİTİMLERİ NE KADAR ÇOĞALTIRSAK ÜLKEMİZE ÇOK FAYDASI OLUR”

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Taylan’da yaptığı açıklamada, “Bu seneki üçüncü eğitimimiz. Hatta haftaya dördüncüsünü İzmir’de yapacağız. Katılımdan oldukça memnunuz ve yatırımcıların yoğun ilgisi bizi çok mutlu etti” diyerek açıklamalarına şöyle devam etti: “Bizim bu eğitimlerdeki hedefimiz, finansal okuryazarlığı ülke genelinde gelişmesini desteklemek. Bu sadece A1 Capital için değil, ülke ekonomisi için faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu kasamda üniversitelerde de çalışmalarımız olacak.
Bakın ülke genelinde finansal okuryazarlıkta çok düşüklük var. OECD’nin 30 ülke arasında yaptığı bir çalışmaya göre biz en sonlardayız. Onun için bu tür eğitimleri ne kadar çoğaltırsak ülkemize çok faydası olur.”  

“YENİ UYGULAMAMIZ  ‘YATIRIMCI CHECK UP’I”

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Atilla Esen, A1 Capital’in yeni uygulaması ‘Yatırımcı Check up’ı hakkında bilgiler verdi.

Hisse Koçu’nun yanına Yatırımcı Check up’ını eklediklerini belirten Atilla Esen, “Yatırımcı Check up’ı ne derseniz, biliyorsunuz herkes borsada para kazanamıyor hatta kaybeden daha fazla. Bu uygulamayla yatırımcılar borsada neyi yanlış yaptıklarını ölçebilecekler. Yatırımcıları burada belirli bir görüşmeye alacağız. Kaybeden tarafa biraz daha yakın olmak istiyoruz. Çünkü sürekli kazanmak imkansız hatta kazandığını korumakta imkansız. Hem Yatırımcı Check up’ı uygulamamızla hem bu tür eğitimlerle sektörde ses getirmeye devam edeceğiz” dedi.  

Eğitime katılan 2 evli çift ve bir kadın katılımcı da borsagundem.com’un sorularını cevapladı.

 

“7 AYLIK HAMİLEYİM VE BORSAYA YENİ BİR YATIRIMCI KAZANDIRACAĞIZ”

-Kendinizden bahseder misiniz?

-Adım Melek Koç. İstanbul’da anasınıfı öğretmenliği yapıyorum. Hatta şu anda 7 aylık hamileyim ve erkek bebek bekliyorum.  Herhalde bu kadar küçük yatırımcı ilk kez eğitime geliyordur. Babasıyla birlikte şimdiden başladık borsaya yeni bir yatırımcı kazandırmaya.

-Borsayla nasıl tanıştınız?

-Aslında pek anlamıyorum onun için bu eğitime eşimle beraber gelmek istedim. Eşim özelikle bu grafiklerle ilgili çalışmalar yapıyor ve bu da benim ilgimi çekti. Tabi daha fazla bir şey bilmediğim için ve bebeğimizin geleceği açısından da doğru yatırımlar yapmak istiyoruz. Bir kadın olarak bu konularda bilinçlenmek ve farkındalık kazanmak istiyorum.

-Bu tür eğitimlerin yararını düşünüyor musunuz? Çevrenize önerir misiniz?

-Bu eğitimler tabii ki çok yararlı. Hatta daha da çok yapılmasını isterim. Ne yapılmalı veya ne yapılmamalı konusunda inanın bugün birçok şey öğrendim. Özelikle buraya gelmeden önce yanlış ve kulaktan dolma haberlere inanıyordum.  Ama bu eğitim sayesinde bunların ne kadar yanlış olduğunu da fark ettim. Ben eşimle birlikte bilinçli bir yatırımcı olmak istiyoruz. Onun için de bu Türk eğitimleri etrafımızdaki bu işle ilgilenen tanıdıklarımıza önereceğiz.

-Kendinizden bahseder misiniz?

-Ben Aydın Koç. Özel bir şirkette idari işler de çalışıyorum.

-Borsayla nasıl tanıştınız?

-Borsayla 2011 yılında 25 yaşındayken tanıştım diyebilirim. İlk işlem yaptığım hisse de Netaş’tı ve güzelde para kazanmıştım. Ama o acemiliğin verdiği heyecanla para yatırmaya devam ettim ve kaybetmeye başladım. İnanır mısınız o zararı hala çıkartamadım ama şimdi azimle kendimi eğitme aşamasındayım.

-Bu eğitimden sonra nasıl bir strateji izleyeceksiniz?

Ben biraz daha teknik analiz kısmıyla ilgileniyorum. Ancak oluşturduğum stratejide psikolojimin çok önemli olduğunu ve bu eğitimde konuşulanları çok dikkate alıyorum. Finansal okur yazarlık borsada yatırım yapmak için çok önemli.

-Bu tür eğitimlerin yararını düşünüyor musunuz?

-Hiç bilgisi olmayan ve merakı olan insanlara çok yararı olacağını düşünüyorum.

“EK GELİR OLARAK BİR ŞEYLER YAPMALIYIM DÜŞÜNCESİYLE BORSAYLA TANIŞTIM”

-Kendinizden bahseder misiniz?

-Adım Hatice Karakaya. İstanbul’da muhasebecilik yapıyorum.

-Borsayla nasıl tanıştınız?

-2016 yılında ek gelir olarak bir şeyler yapmalıyım düşüncesiyle borsayla tanıştım diyebilirim. İlk hissem Eczacıbaşı’ydı sonra Logo Yazılım oldu. Ve iki hisseden de iyi para kazandım. 

Özelikle borsada işlem yapmadan önce çok okumalıyız, eksiklerimizi gidermeliyiz ve bilinçli şekilde işlem yapmalıyız.

-Bu eğitimden sonra nasıl bir strateji izleyeceksiniz?

-Bilgi mahiyetli ve teknik analiz hakkında eksiğimin olduğunun farkındayım. Onun içinde buna yoğunlaşıp bilgimi daha da artırıp stratejilerimi ona göre belirleyeceğim.

-Bu tür eğitimlerin yararını düşünüyor musunuz?

-Bu tür eğitimlerde nelerin daha önemli olduğunu ve nelere daha çok yöneldiğimizi görebiliyoruz. Eksiklerimizi görüyoruz. O yüzden bu eğitimler daha sık olursa çok iyi olur.

“BU EĞİTİMDEN SONRA SANAL BAŞLAYIP SONRADAN DA UFAK UFAK BORSADA İŞLEM YAPACAĞIM”

-Kendinizden bahseder misiniz?

-Ben Tuğba Başaran. Finans uzmanlığı yapıyorum.

-Borsayla hiç işlem yaptınız mı?

-Henüz borsada bir işlem yapmadım. Aslında işim finansla ilgili olunca borsa tarafında da yavaş yavaş kendimi geliştirmek için eşimle beraber geldim. Bu eğitimden sonra sanal başlayıp sonradan da ufak ufak borsada işlem yapmayı düşünüyorum.

-Bu tür eğitimlerin yararını düşünüyor musunuz?

-Ben böyle bir eğitime ilk defa katılıyorum. Ama bu eğitim borsaya başka bir gözle bakmamı sağladı diyebilirim. Bundan sonra da takip edeceğim bu tür eğitimleri ve çevreme de söyleyeceğim.

“BİZ YATIRIMCILARIN MUHAKKAK BİR DESTEĞE İHTİYACI VAR”

-Kendinizden bahseder misiniz?

-Ben Cenk Başaran. Mesleğim; tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı.

-Borsayla nasıl tanıştınız?

-2004 yılında Fenerbahçe hissesi alarak borsayla tanıştım ve kaybettim.  Ama şunu anladım ki spor hisselerinde daha dikkatli davranmamız gerektiğini öğrendim. Kendime iyi bir yatırımcı hala diyemem, çünkü eksiklerim var. Onun için de bu eğitime katıldım ve o eksiklerimi gidermeye çalışıyorum.

-Bu eğitimden sonra nasıl bir strateji izleyeceksiniz?

-Bu tür eğitimlerin yanı sıra paralı yapılan eğitimlere de katılmayı düşünüyorum. Biz yatırımcıların muhakkak bir desteğe ihtiyacı var. Öğrenmeye devam edeceğim.

-Bu tür eğitimlerin yararını düşünüyor musunuz?

-Daha önceden bu tür eğitimlere pek katılmadım ama bundan sonra daha çok katılacağımı söyleyebilirim.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.