E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaA1 Capital’den ücretsiz borsa eğitimi daveti---

A1 Capital’den ücretsiz borsa eğitimi daveti

A1 Capital’den ücretsiz borsa eğitimi daveti
26 Kasım 2018 - 08:17 borsagundem.com

Usta borsacılar, 8 Aralık’ta Borsa İstanbul’da yatırımcılarla buluşacak. Türkiye’ye bilinçli yatırımcı kazandıracak ücretsiz eğitimde piyasaların sırları anlatılacak…

SERAP SÜRMELİ – BORSA GÜNDEM

Sermaye Piyasalarının önde gelen kurumlarından A1 Capital, finansal okuryazarlığı ülke çapında yaymak, geliştirmek ve Türkiye’ye bilinçli yatırımcılar kazandırmak adına başlattığı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Programların yarattığı heyecan bitmediği gibi A1 Capital’in uzman ekibinin imzasını attığı etkinliklerin geride bıraktığı izlerin de ne kadar güçlü olduğu ortaya çıkıyor.

Geçtiğimiz Mart ayında Borsa İstanbul Konferans Salonu’nda düzenlenen ve izdihama varan bir katılımcı kalabalığında gerçekleştirilen eğitimin coşkusunun unutulmadığı, “bir daha” isteğiyle kendini gösterdi.

A1 Capital’ciler, gelen talep üzerine borsayı anlatmak, piyasa sırlarını öğretmek için kolları yeniden sıvadı. Hazırlıklar sürerken, Genel Müdür Yardımcısı Emre Seçen,  Genel Müdür Yardımcısı Tuna Çetinkaya, Direktör Belgin Maviş, Analist Yunus Şahin, Araştırma Uzmanı Vahap Taştan ve konuk konuşmacı Kıvanç Özbilgiç’le, tadı damaklarda kalan müthiş performansın 17 Mart’taki adresi Borsa İstanbul’da buluştuk.

 

İstinye Yerleşkesi’nin izleyici koltuklarında, Gong salonunda, 8 Aralık Cuma günü yapılacak ücretsiz eğitimin sırlarını dinledik.  Tüm gün sürecek buluşmada, hangi konular işlenecek, yatırımcılara hangi mesajlar verilecek tek tek not aldık.

İşte kapısı herkese açık ücretsiz eğitimin detayları, işte usta borsacıların mesajları…

 

 “2019 YENİ BİR YIL VE DURMAK YOK, EĞİTİMLERE DEVAM”

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Emre Seçen: Mart ayında yaptığımız eğitimden önce, yıl boyunca bu tür eğitimlere devam edeceğimizi söylemiştik. İstanbul başta olmak üzere İzmir, Ankara ve Bursa’da çok başarılı ve yoğun katılımlı eğitimler verdik. Şimdi 2018 yılını bitiriyoruz. Ve 2018‘in finali için yeniden Borsa İstanbul’da buluşacağız. Her şeyden önce finansal okuryazarlığın geliştirilmesinde, yatırımcıların daha iyi bilinçlendirilmesinde bizlere böyle bir fırsat verdiği için Borsa İstanbul’a  teşekkür etmek istiyorum. Mart ayında Borsa İstanbul’da yaptığımız eğitimde çok yüksek bir katılım vardı. Bu eğitimlerimizde yatırımcının daha iyi anlayabileceği bir dil ve daha rahat uygulamaya geçebileceği bir yöntem uygulamaya çalışıyoruz. Şunu özelikle söylemek istiyorum bu eğitimimiz kesinlikle ücretsizdir. Katılımcıların bizim yayınlayacağımız linklerden kayıt yaptırmaları gerekiyor. Eğitim öncesinde geri dönüş yapılacak ve kesin bir katılımcı listesi oluşturulacak. 8 Aralık’ta yapılacak eğitimimize Mart ayındakinden daha fazla bir katılım bekliyoruz. Onun için katılımcılar bir an önce kayıt yaptırsın diyorum.

Bunun dışında buraya gelen katılımcılarımıza data ekranı kullanımıyla ilgili ufak bir jestimiz hediyemiz olacak.

Dediğim gibi 2018 yılını bu eğitimle kapatıyoruz. 2019 yeni bir yıl ve durmak yok; eğitimlere devam edeceğiz. Amaç, finansal okuryazarlığı her yerde yayabilmek, geliştirmek ve daha bilinçli yatırımcılara ulaşmak… 



“MART’TA BORSA İSTANBUL’DA YAPTIĞIMIZ EĞİTİM ÇOK VERİMLİ GEÇTİ”

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Tuna Çetinkaya: 17 Mart 2018’de Borsa İstanbul’da yaptığımız eğitim çok verimli geçti. Hatta o gün kayıt yaptırıp gelemeyenler ve yer bulamayanlardan çok büyük talep geldi bir daha yapın diye. Biz borsayla zaten hep iç içe ve iletişim halindeyiz. Borsa İstanbul ile yaptığımız görüşmelerde bu tip çalışmaları yıl sonu gelmeden diğer aracı kurumlarla yapmaya başladıklarını duyduk ve biz de bunu hemen tekrar etmek istediğimizi söyledik. Onlar da buna çok sıcak baktılar ve 8 Aralık’ta bu eğitimi yapma kararı aldık.

Eğitimimiz Saat 10.00’da katılımcıların içeri alınmasıyla başlayacak.  Yarım saatlik bir kayıt ve ağırlamadan sonra hisse senedi tarafında vereceği bilgilerle ilk konuşmacımız Belgin Maviş olacak. Daha sonra temel analiz konusunda bizim çok inandığımız Yunus Şahin bilgiler verecek. Bu sefer işi biraz daha ileri götürmek istedik ve ben VİOP tarafında daha çok dolar bazında VİOP’ta nasıl strateji geliştirilir, kur riski nasıl yönetilir gibi konuları anlatacağım. Benden sonra Vahap Taştan, 2019 stratejilerine yönelik biraz daha makro düzeyde bilgiler verecek.  En son konuşmacımız olan Kıvanç Özbilgiç, son günlerin en moda algo-algoritmik trade ile ilgili bilgiler verecek. Tüm konuşmalar bittikten sonra da soru-cevap kısmına geçilecek. Soru-cevapta tüm katılımcılara birebir söyleşi halinde bir zaman vereceğiz ve istedikleri soruları muhataplarına sorabilecekler. 



“EĞİTİMİMİZ TAM GÜN BOYUNCA VE ÜCRETSİZ OLACAKTIR”

A1 Capital Direktörü Belgin Maviş: Biz A1 Capital olarak finansal okuryazarlığın hemen hemen her kesime yayılmasından ve daha anlaşılır olmasından yanayız.  Mart 2018’deki eğitimimize yoğun bir katılım gerçekleşti ve bu bizi çok sevindirdi.  8 Aralık’ta ikincisini yapma kararı aldık. Çünkü 2018 yılı başlı başına hem dünyada hem Türkiye’de değişim ve dönüşümün yılı oldu.

Borsa İstanbul’da ki benim programın konu başlıkları şu şekilde; Hisse senedi yatırımcısı ne yapmalı? 2019 ile ilgili stratejileri ne olmalı? Yatırımcının doğru zannettiği yanlışlar neler? Vadeleri nasıl değiştirmeli? Zarar kes’i nasıl yapmalı? Bu ve buna benzer bir yığın stratejiyi ortaya koymaya çalışacağım.

Kısacası tüm ekip arkadaşlarım birbirinden farklı konuları ele alacaklar ama ana özü Borsa İstanbul içerisindeki piyasalarda, yatırımcının kendisini nasıl koruması ve bununla birlikte gelişmeleri doğru anlayıp bunu portföyüne yansıtabilme teması var. 

Eğitimimiz tam gün boyunca ve ücretsiz olacaktır. 



“YATIRIMCILARIN KRİZ ORTAMINDA NASIL HİSSE SEÇMESİ GEREKTİĞİNİ ANLATACAĞIM”

A1 Capital Analisti Yunus Şahin: Mart ayında yaptığımız eğitimden biraz daha farklı olacak bu eğitim. Benim eğitimdeki konum bu sefer ‘örneklerle temel analiz’ olacak. Değerleme oranlarımız değişti. Faizler yüksek olduğunda bizim rasyolarımızı değiştirmemiz gerekiyor. Çünkü risklerimiz değişmiş oluyor. Dolayısıyla daha muhafazakâr ve seçici olmak zorundayız. Yüksek faiz dolayısıyla daha önce ucuz saydığımız şeyler pahalı kategorisine girdi. O yüzden ben yatırımcıyı biraz daha muhafazakâr olmaya, kriz ortamında nasıl hisse seçmesi gerektiğini ve bu ortamda gelen haberleri nasıl yorumlaması gerektiğini anlatacağım.

“2019 YILINDA ŞİRKET SEÇİMİNDE KRİTERLER DEĞİŞECEK”

A1 Capital Araştırma Uzmanı Vahap Taştan: Eğitimimizde benim anlatacağım konu, 2018 yılını nasıl atlattık, 2019 yılında neler yapılabilir? Ama daha çok 2019 yılında şirket seçiminde artık kriterlerin değişeceği yönünde. Bildiğimiz kriterlerle artık şirket seçimi çok da fazla bizi istenilen seviyeye getirecek düzeyde değil. 2019’a bakarken aslında 2018 dünyasını da değerlendirmek gerekiyor. Bir ana senaryo bir alternatif senaryo üzerinden gideceğiz. Ama öncelikle değineceğimiz nokta bu senaryoyu çizerken hem Türkiye ekonomisi hem de yurt dışındaki son dönemdeki gelişmeleri baz alacağız. Sonuç olarak ana tema 2019 yılında ne bekliyoruz, hangi sektöre yönelelim,  hangi şirketleri hangi kriterlerle belirleyelim olacak.

 

 “İNSANLARA BİLİNÇ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUM”

Konuşmacı Kıvanç Özbilgiç: Aslında inşaat mühendisiyim ama uzun zamandan beri algoritmalarla ilgileniyorum. 10 yaşımdan beri borsaya ilgim var ve bu bana babamdan geçen bir miras. Çoğu kişinin bilmediği tahta zamanının ne olduğunu biliyorum mesela. 40 yaşındayım ama ne bileyim Karaköy’de kapanış bülteni alırdım. Hatta ben küçükken bizim evde kahvaltıda ‘gerçekler alınır, beklentiler satılır’ konuşulurdu. Sonrasında inşaat mühendisliği okurken kodlamaya ve algoritmaya ilgi duydum. Buradaki asıl amaç duygulardan arınıp, daha düzgün, daha rafine bir bilgiyle, teknik analizi daha çok kullanarak insanları daha çok bilinçlendirmeyi yöneltmeye çalışıyorum. Sonuç olarak insanlara bilinç sağlamaya çalışıyorum. Bu gönüllü olarak başladı ve bayağı yürüdü gitti.

Dediğim gibi yıllardan beri piyasanın içindeyim. A1 Capital de birçok kuruma göre algoritmalarla çok ilgili ve benimle kontak kurup bu eğitimde yer almamı teklif ettiler. Ben de seve seve katılacağımı söyledim. Algoritmalar daha iyi nasıl kullanılır hakkında bilgiler vereceğim. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)