E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıA1 Capital bilanço beklentilerini değerlendirdi---

A1 Capital bilanço beklentilerini değerlendirdi

A1 Capital bilanço beklentilerini değerlendirdi
22 Temmuz 2022 - 08:56 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende model portföy ve bilanço beklentileri değerlendirildi.

Model portföyümüzdeki ilk 10 hisseyi seçerken global ve yerel konjonktürel gelişmelerden olumlu etkilenebilecek şirketleri seçmeye devam ediyoruz.

Güçlü spot elektrik fiyatlarından yararlanacak olan ALARK, Özbekistan yatırımlarının da olumlu katkılarıyla AKSEN, Güçlü faaliyet yapısı ve verilerinin bir çoğunun 2019’la yakınsamasıyla THYAO, Güçlü ve iyileşen mali tablo beklentilerimizle TAVHL ve PGSUS, Net rafineri marjlarındaki artış ve güçlü favök ile TUPRS, 1Y22 döneminde pazar payı %13,9 olmasına karşın, karlılık odaklı satışlarla  DOAS, Kimyasallar, Mimari Cam, Cam Ev Eşyası ve ambalaj  segmentlerindeki hacim büyümesinin önderliğinde güçlü finansalları ile ŞİSE,  Gübre fiyatlarının etkisi ile operasyonel performansı Artan HEKTS, Finans ve Enerji sektöründeki yeri büyümeye duyarlı otomotiv sektöründeki iştirakleri ve elektrikli araç batarya beklentileri ile KCHOL, Bu dönemde tercih ettiğimiz hisseler olmaktadır.

2022 ikinci çeyrek bilançolarına ilişkin beklenti ve öngörüleriniz neler? Hangi sektörler/şirketler öne çıkar, hangileri geride kalır?

Net faiz gelirlerindeki artış, Artan TÜFEX gelirleri, genişleyen kredi mevduat makası ile ortalama net faiz marjında iyileşme,  swap maliyetlerindeki azalma kaynaklı ticari karın artışı bankacılık sektörünün karlılık artışını güçlendirmiş olan ana etmenler olarak karşımıza çıkmakta , DHMI verilerinde görülen iyileşmesinin  havacılık sektöründeki güçlü seyrin devam etmesini sağlaması, rafineri marjlarındaki artış ve güçlü favök ile petrokimya sektörü, metrekare birim fiyatlarındaki artışın ve stokların olumlu katkısı ile GMYO’lar, spot elektrik fiyatlarında olumlu etkilenecek olan Enerji firmaları ve kümülatif olarak holdingler, perakende firmalarının güçlü yapısı ve yerel ürün raf sayısındaki ve de gıda enflasyonundan olumlu etkilenme ile perakendeciler bu dönem öne çıkmasını beklediğimiz sektörler.

Bankacılıkta; Halkb,  Vakbn , Isctr, Akbnk

Holdinglerde; Alark, Tkfen, Kchol

Demir çelikte; Eregl

Petro kimyada; Tuprs Aygaz

Otomotivde; Doas, Tofas

Perakendede; Mgros, Bizim, Sokm

Havacılıkta; Thyao, Tavhl, Pgsus

Gübrede; Hekts

Enerjide; Aksen’ın karlılık açısından yıllık karşılaştırmada öne çıkmasını beklediğimiz hisseler.

Borsada 10 sektör yükseldi 18 sektör düştü

 

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

 

Borsada işlem yapanlar için önemli gösterge

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)