E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporA Millilerin EURO 2020 elemelerindeki rakipleri belli oldu---

A Millilerin EURO 2020 elemelerindeki rakipleri belli oldu

A Millilerin EURO 2020 elemelerindeki rakipleri belli oldu
02 Aralık 2018 - 14:49 borsagundem.com

EURO 2020 kura çekimine üçüncü torbadan giren A Milli Takımımız, H Grubu'na düştü. Ay-yıldızlılar, H Grubu'nda Fransa, İzlanda, Arnavutluk, Moldova ve Andorra'yla mücadele edecek

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) eleme gruplarının kura çekimi, İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin'de yapıldı.

EURO 2020 kura çekimine üçüncü torbadan giren A Milli Takımımız, H Grubu'na düştü. Ay-yıldızlılar, H Grubu'nda Fransa, İzlanda, Arnavutluk, Moldova ve Andorra'yla mücadele edecek. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar (20 takım), final turnuvasına doğrudan katılma hakkını elde edecek.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamaya göre Dublin Kongre Merkezi'nde TFF'yi başkan vekili Ali Dürüst, genel sekreter Kadir Kardaş, A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, milli takımlar müdürü Hüseyin Coşkun ve milli takımlar iletişim koordinatörü Türker Tozar temsil ediyor. TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı ise UEFA Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla organizasyona katılıyor.

EURO 2020 eleme grupları kura çekiminde ülkeler, UEFA Uluslar Ligi'ndeki başarılarına göre belirlenen sıralamaya göre 7 farklı torbaya ayrıldı. Türkiye, 3. torbada yer alırken, UEFA Uluslar A Ligi gruplarını ilk sırada bitirerek bu organizasyonun finallerinin play-off aşamasına kalan ülkeler için ise ayrı bir torba oluşturuldu.

GRUPLAR

A GRUBU: İngiltere, Çekya, Bulgaristan, Karadağ, Kosova

B GRUBU: Portekiz, Ukrayna, Sırbistan, Litvanya, Lüksemburg

C GRUBU: Hollanda, Almanya, Kuzey İrlanda, Estonya, Belarus

D GRUBU: İsviçre, Danimarka, İrlanda Cumhuriyeti, Gürcistan, Cebelitarık

E GRUBU: Hırvatistan, Galler, Slovakya, Macaristan, Azerbaycan 

F GRUBU: İspanya, İsveç, Norveç, Romanya,  Faroe Adaları, Malta

G GRUBU: Polonya, Avusturya, İsrail, Slovenya, Makedonya, Letonya

H GRUBU: Fransa, İzlanda, TÜRKİYE, Arnavutluk, Moldova, Andorra

I GRUBU: Belçika, Rusya, İskoçya, Kıbrıs Rum Kesimi, Kazakistan, San Marino

J GRUBU: İtalya, Bosna Hersek, Finlandiya, Yunanistan, Ermenistan, Lihtenştayn

Kuranın ardından Lucescu'dan ilk açıklama

Eleme gruplarının belli olmasının ardından Türkiye Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu açıklamalarda bulundu.

Lucescu, düştüğümüz grubun zor olduğunu belirterek, "Grupların hepsi birbirine denk, Fransa ile oynayacağız, kolay değil. Bizim oyuncularımız için Fransa ile oynamak önemli. Tabii ki kazanmak için sahaya çıkacağız. Sadece Fransa maçına önem vermek doğru olmaz. Umarım ilk maçımızda Fransa ile karşılaşmayız" dedi.

"Küçük statlar baskı oluşturabiliyor"

"İzlanda'yı yakından tanıyoruz. Andorra ve Moldova maçlarını da kazanmalıyız. Fransa ve İzlanda'dan alacağımız puanlar çok önemli. Andorra'nın küçük bir stadı var. Bazen böyle küçük statlarda da baskı oluşturulabiliyor."

Ayrıca yeni bir takım kurduğunu belirten Lucescu, "Kendi oyunumuzu oynarsak çoğu maçı domine edebiliriz. Yeni bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Bizim için en önemli şey bu." şeklinde konuştu. 

"Türkiye ile 2 yılda 4 defa karılaştık"

İzlanda Teknik Direktörü ise Türkiye ile son 2 yılda 4 defa karşılaştıklarını belirterek, "Umarım Türkiye'ye karşı aldığımız sonuçları sürdürürüz" şeklinde konuştu.

"Lucescu çok profesyonel"

Arnavutluk Teknik Direktörü Panucci ise, "Zor bir grup, Fransa favori. Uluslar Ligi'nde on 3 maçımızı kaybettik, Türkiye ile daha önce oynadık, Lucescu çok profesyonel. Türkiye ile oynayacağımız maçlar çok zor olacak." şeklinde konuştu.

Milli Takım oyuncumuz Cengiz Ünder hakkında konuşan Panucci, "Çok yetenekli bir oyuncu, teke tekte açık vermemeniz gereken bir oyuncu, ileride daha da başarılı olacaktır." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)