E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemA Milli Futbol Takımı'nda Şenol Güneş dönemi sona erdi---

A Milli Futbol Takımı'nda Şenol Güneş dönemi sona erdi

A Milli Futbol Takımı'nda Şenol Güneş dönemi sona erdi
10 Eylül 2021 - 14:27 borsagundem.com

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş ile karşılıklı anlaşma sonucunda yolların ayrıldığını açıkladı.

Ve A Milli Takım’da Şenol Güneş dönemi sona erdi… A Milli Futbol Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 6. maçında Hollanda’ya deplasmanda 6-1’lik skorla mağlup oldu. Tarihe geçen bu yenilginin ardından teknik direktör Şenol Güneş’in milli takımdaki geleceği tartışma konusu haline gelmişti.

Dün Güneş ile TFF Başkanı Nihat Özdemir’in yaptığı görüşmenin ardından Türkiye Futbol Federasyonu bugün yaptığı açıklamada tecrübeli teknik adamla yolların ayrıldığını duyurdu.

SÖZLEŞMESİ HEP TARTIŞILDI

Şenol Güneş’in EURO 2020’deki kötü performansın ardından maaşı tartışılmaya başlanmıştı. Sözleşmesini Türk lirası üzerinden yaptığını belirten Güneş’in tazminatı da merak konusu. TFF Başkanı Nihat Özdemir ile yapılan toplantıda istifa opsiyonunu da masaya koyan Güneş’in ayrılığında rakam hakkında bilgi verilmedi.

A Milli Takım teknik direktörlüğü için ismi geçenler arasında Başakşehir’i şampiyon yapan ve şu anda boşta olan Okan Buruk ismi geçiyor.

TFF’den yapılan açıklama şöyle;

“A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ile yapılan görüşmeler sonrasında karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verilmiştir.

Ülkemize önemli başarılar yaşatan değerli hocamız Sayın Şenol Güneş'e görev sürecindeki çalışmaları ve Türk futboluna yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar dileriz.”

Milli Takımdaki ikinci döneminde 32 maça çıkan Güneş; 15 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 mağlubiyetlik performans sergiledi.

A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası Elemeleri’nde oynadığı 6 maçın sonunda 11 puanla 3. sırada yer alıyor.

Ay-yıldızlıların kalan 4 maçı şöyle;

8 Ekim | Türkiye – Norveç

11 Ekim | Letonya – Türkiye

13 Kasım | Türkiye – Cebelitarık

16 Kasım | Karadağ – Türkiye

Riva'da kritik zirve! Nihat Özdemir ve Şenol Güneş buluştu

 

Şenol Güneş'ten istifa sorusuna yanıt: Şeytani düzen

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gökhan10 Eylül 2021 21:14

    Ohhhh be sonunda gitti... 30 milyon TL tazminat alırsa, haram olsun o para...

  • Agah var10 Eylül 2021 19:46

    Bu sözleşmeleri yapanların yakasına yapışacaksın senol güneşe kim takım emanet eder acaba türkiyede

  • RAMO CANCAN10 Eylül 2021 16:04

    Hep ezberlemiş gibi eli belinde gezen burak yılmaz ne var ise hep 90 dk oynakttı.diğer futbolcularda aynı.daha önce hollanda yı bizde gecen sene 4-0 yenmisiz adamlar nerede ise 12 tane rahat atarlar idi oynamadılar.bu bu teknik direktör futbol T sınden anladığı yoktur.mişdi kaç milyon euro tazminat alacak yazıklar olsun bu söyleşmeleri yapanlara.

  • Recep Tayyar10 Eylül 2021 15:18

    SENOL Güneşe ödenen paralar haram olsun... beceriksiz herif.. Milli Takımı dünyaya rezil etdi... spor Bakanlığı da türk futbolunun dibe vurmasından elbette sorumludur. 

  • yunus10 Eylül 2021 14:59

    Sergen Yalçın milli takımı şampiyon yapar.

  • Vatan sever10 Eylül 2021 14:36

    Tazminat varmı varsa haram zıkkım olsun İNŞAALLAH

  • TAMİZ KARTALGÖZ10 Eylül 2021 16:05

    tabi var 3-5 milyon euro dan aşağıya değildir.