E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporA Milli Erkek Basketbol Takımı, Belçika'yı yendi !---

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Belçika'yı yendi !

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Belçika'yı yendi !
12 Kasım 2022 - 00:55 borsagundem.com

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur I Grubu üçüncü maçında Belçika'yı 86-52 mağlup etti.

Milliler, takımların ilk aşamada yaşadığı galibiyet ve mağlubiyet sayılarını ikinci tura taşıdığı elemelerde oynadığı 7. maçta üçüncü kez kazandı. Belçika ise dördüncü yenilgisini yaşadı.

Karşılaşmaya Bako'nun art arda basketleriyle başlayan Belçika, 2. dakikada 6-0'lık üstünlük yakaladı.  Türkiye ise, 6. dakika skoru çabuk toparlanarak 13-0'lık seriyi 13-6'ya getirdi. Kalan bölümde de Sadık Emir Kabaca sayesinde farkı açan milliler, ilk periyodu 23-13 önde bitirdi.

İkinci çeyrekte de Türkiye, savunmayı etkili kullanarak ve 7 oyuncusundan skor katkısı alarak soyunma odasına 43-27 üstün gitti.

Üçüncü periyotta oyuna Belçika hızlı başladı. Hücumda daha etkili oynayarak farkı 26. dakikada 7 sayıya indirdi: 45-38.

Bu bölümden sonra 15-0'lık seri yakalayan ay-yıldızlılar, bitime 39 saniye kalan skoru 60-38'e yükseltti ve son periyoda da 60-40 önde girdi.

Dördüncü ve son çeyrekte rahat bir oyunla farkı açan Türkiye, karşılaşmadan 86-52 galip ayrıldı.

Wilbekin, ay-yıldızlı formayı 3 yıl sonra giydi
Scottie Wilbekin, 3 yıl 2 ay 2 gün sonra yeniden A Milli Takım forması giydi.

Sezon başında Fenerbahçe Beko'ya transfer olan 29 yaşındaki oyun kurucu şutör, ay-yıldızlı formayı en son 9 Eylül 2019'da FIBA Dünya Kupası'nda Yeni Zelanda ile oynanan klasman maçında giymişti.

"Gurur dolu bir mücadele"


A Milli Erkek Basketbol Takımı başantrenörü Ergin Ataman, Sinan Erdem Spor Salonu'nda maç sonrası açıklamasında "Bütün çocuklarımızı kutluyorum. Türk Milli Takımı'na yakışan, gurur dolu bir mücadele gösterdiler. Anlamlı bir gün. Hele ki dün Ata'mızın ölüm yıl dönümünden sonra bugün böylesine anlamlı bir mücadeleyi gösterdikleri için bütün çocuklarımı kutluyorum." sözlerini kullandı.

Hücumda topu çok iyi paylaştıklarını aktaran Ataman oyunu, "Belçika'nın kısalarına yoğun baskı yapmayı planlamıştık. Maç içerisinde 12 oyuncuyu da döndürerek özellikle kısaları baskı altına almaya çalıştık. Çok değerli bir galibiyet elde ettik. Bir galibiyet sonuçta bizi Dünya Kupası'na götürmeyecek ama bu sayı farkı bizim için ileri maçlarda önemli olabilir. Önümüzde Sırbistan maçı var. Daha farklı bir takım. Belçika'nın 2 ay önce Dünya Kupası eleme maçında Belgrad'da Sırbistan'ı yendiğini düşünürsek... Yarından itibaren Sırbistan maçına hazırlanacağız." şeklinde değerlendirdi.

Melih Mahmutoğlu: "Önemli bir maçtı"


A Milli Erkek Basketbol Takım kaptanı Melih Mahmutoğlu ise ciddi bir rakibi mağlup ettiklerinin altını çizerek, "Önemli bir maçtı. Dünya Kupası'na kalmak için 4'te 4 yapmamız lazım. Savunmada sert oynayarak istediğimiz sonucu aldık. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Sırbistan çok daha önemli ve zor olacak. Deplasmanda oynayacağız. Bu şekilde oynarsak oradan da galibiyetle ayrılacağımıza inanıyorum." dedi.

"Türkoğlu: Herkesi gönülden kutluyoruz"


Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı (TBF) Hidayet Türkoğlu, 2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Belçika'yı 86-52 yenen A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın çok iyi mücadele ettiğini belirterek,

"Genç bir kadroyuz. Farklı kadrolarla oynuyoruz. İnanılmaz derecede mücadele ettiler. Herkes takımın başarısından gurur duymuştur. Sporcu kardeşlerimizin iyi ve kötü gününde her zaman yanındayız. İyi bir galibiyet oldu. Sırbistan maçından önce moral olacaktır. Herkesi gönülden kutluyoruz. Milli takım, taraftarın desteğiyle daha iyi performans sergiliyor. Onlara destekleri dolayısıyla teşekkür ederim."  dedi.

Başkan Türkoğlu, millilerin 14 Kasım Pazartesi günü Sırbistan ile deplasmanda yapacağı müsabakaya ilişkin ise "Dünya Kupası için bütün maçlar çok önemli ve anlamlı. Tüm ekip her şeyin bilincinde. Böyle mücadele ettikleri sürece iyi bir basketbol ortaya çıkacaktır. Şanssızlıklar yaşadık ama bunları geride bırakıp iyi mücadele ettiğimizde iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz." diye konuştu. 

ABD’li basketbolcu Griner, Rusya’da 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı

 

Ergin Ataman: Bu takım Avrupa basketbol tarihine geçti

 

Aday kadro açıklandı: Milli Takım'a 4 isim ilk kez çağrıldı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)