E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakMüşteri, değeri artacak evi alıyor---

Müşteri, değeri artacak evi alıyor

Müşteri, değeri artacak evi alıyor
12 Şubat 2012 - 07:40 borsagundem.com

Markalı ve nitelikli konut yapan şirketler inşaata başlamadan önce tüketici tercihlerini inceliyor.

Dünyada yapılan araştırmalara göre insanlar, evinin penceresinden suya bakmaktan hoşlandığı için yurt içinde de site şeklindeki konutlar havuzlu olarak tasarlanıyor. Markalı konut üreticisi şirketlerden Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, projeden konut alımından birinci tercihin 'evin değer artışı öngörüsü' olduğunu söylüyor. Halk arasında 'topraktan' denilen, markalı konut yapan inşaat şirketlerinin 'maketten' dediği siteler, 24-30 ay gibi süre içinde teslim edilmek şartıyla satılırken, etap etap artan fiyatla ilk alan kişilerin kazançlı çıkacağı bir fiyat politikası izleniyor.
İstanbul Esenyurt'taki ilk konut projeleri Aveneu'da 59 bin liraya sattıkları 1+1 dairelerin sonradan 159 bin liraya el değiştirdiğini belirten Paşa Karadeniz, "İlk projemizdeki bu değer artışının verdiği cesaretle mart ayında 1.700 konut ve 47 mağazalık Sembol isimli yeni bir projeye Beylikdüzü'nde başlayacağız. İnsanlar mesken alırken değer artışını görmek istiyor." dedi. Karadeniz'in verdiği bilgiye göre 224 konutluk Aveneu'daki değer artışı ortalama yüzde 70 oldu. Aveneu Rezidans projesinde yer alan konutlar, 24 aylık bir inşaat süresinin ardından önümüzdeki mayıs sonunda teslim edilecek. 16 Mart tarihinde ise Karden İnşaat 1.700 konutluk Sembol projesinin satış duyurusunu yapacak. Aveneu'ya gelen talebin çokluğu ve prim yapmasına karşın şirket, Sembol'de fiyat yükseltmeyecek.
2002 yılında kurulan Karden İnşaat bugüne kadar okul, AVM ve iş merkezi gibi 50 projenin müteahhitliğini gerçekleştirdi. Şirketin ilk konut projesi Aveneu'nun ardından ikincisi Sembol olacak. Bir aile şirketi olan ve kimya ile tekstil ve iplik alanlarında da üretimi bulunan Karden Grubu, bundan sonra gayrimenkul sektöründe büyümeyi hedefliyor. Grupta çalışan bin kişiden 100'ü beyaz yakalı.
Karden İnşaat Proje Geliştirme ve Pazarlama Koordinatörü Hakan Buvan da, inşaat şirketlerinde müşteriler için adil bir ödeme planı olmadığını, kendilerinin ise erken alan ve peşinatı fazla olanın kazanacağı, bin ödeme formülünün bulunduğu bir yazılım geliştirdiklerini söyledi. Şirket, hem banka kredisi hem de kendisi finanse ederek, ancak daire bedelinin en az yüzde 25'ini peşin ödemek kaydıyla daire satıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)