E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAKSİGORTA'YA YABACI ORTAK MI GELİYOR?---

AKSİGORTA'YA YABACI ORTAK MI GELİYOR?

AKSİGORTA'YA YABACI ORTAK MI GELİYOR?
05 Eylül 2009 - 14:25 borsagundem.com

Sigorta sektöründe önümüzdeki dönemde konsolidasyonun artacağını öngören Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Buna belki biz de katkı yaparız" dedi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, sigorta sektöründe önümüzdeki dönemde konsolidasyonun artacağını söyledi. CNBC Europe'un stüdyo konuğu olan Sabancı, "Buna belki biz de katkı yaparız" diyerek birleşme ve satın almalarda varlık göstereceklerinin mesajını verdi. Sabancı, holdingin 2010 yılından itibaren maliyet kısma stratejisinden ziyade büyümeye odaklanacağını,, ancak Türkiye de dahil tüm dünyada büyümenin yavaş olacağını söyledi. 2001 krizinin ardından yürürlüğe konan düzenlemeler sayesinde, mali sektörün oldukça sağlam olduğunu vurgulayan Sabancı, "Krizden çıkmaya hazır tüm sektörlere, bankalar desteğe hazır" diye konuştu. Sabancı, holdingin karına en büyük katkıyı Akbank'ın sağladığını hatırlattı. Sabancı, Türkiye'nin AB süreciyle ilgili soruyu yanıtlarken, "Hükümetin çalışmaları doğru yolda, biz sorunlarımızı çözene kadar AB bizim için hazır olacak" dedi. Sunucunun,, "Forbes'a göre, dünyanın en etkili kadınlarından birisiniz" demesine ise Sabancı "Başarılı bir iş kadını olduğumu düşünmek hoşuma gider" diyerek esprili bir yanıt verdi. Emeklilik şirketini satan Sabancı Grubu’nun Aksigorta için de yabancı ortak aradığı kulislerde konuşuluyor. Güler Sabancı’nın bu açıklaması ise ortaklık görüşmelerinin ilk mesajı olarak yorumlanıyor. Bu arada şirketle Liberty Sigorta’nın ilgilendiği öne sürülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)