E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHALKA AÇILMAYAN ŞİRKET AKILSIZLIK YAPIYOR---

HALKA AÇILMAYAN ŞİRKET AKILSIZLIK YAPIYOR

HALKA AÇILMAYAN ŞİRKET AKILSIZLIK YAPIYOR
29 Nisan 2010 - 03:02 borsagundem.com

Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, kredi bulmak için bankaların peşinden koşan küçük ve orta boy işletmelere adres olarak İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nı (İMKB) gösterdi.

Kredi bulan şirketin, 'üzülmesi' gerekirken 'sevindiğini' vurgulayan Akgiray, "Halka açılmamak bugünün Türkiye'sinde akılsızlıktır." dedi. İstanbul Sanayi Odası'nın nisan ayı meclis toplantısında konuşan Vedat Akgiray, İMKB'nin rasyonel bir pazar olduğunun altını çizdi ve sermaye piyasasının getirilerinden söz etti. İMKB'nin dünyadaki bütün borsaların toplam değerine oranının yüzde 0,4 olduğunu kaydeden SPK Başkanı, "ISO 500 şirketleri 2006'da 100 lira sermaye koyuyorsa, 154 lira borçlanıyordu. Bu rakam 2009'da 300'e çıktı. İMKB'de ise 2006'da 100 lira sermayeye denk gelen borçlanma 126, 2009'da 128 TL oldu. ABD'de bu oran 100 lira sermayeye 50 lira. Finansta ABD örnek alınabilir." diye konuştu. Sermaye piyasasının ekonomik büyümeye oranla küçük kaldığını belirten Akgiray, "Halka açılmamak bugünün Türkiye'sinde akılsızlıktır. İş dünyasının sağlığı ve sıhhati için sermaye piyasasına girmeye mecburuz." değerlendirmesini yaptı. Akgiray, İMKB ile ilgili yapılan spekülasyonlara da itiraz etti. Borsanın, 'uyanıkların cirit attığı oynak bir yer' olarak görülmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirirken, "Öyleyse burayı kapatmamız gerekiyor. Belki 15 ila 20 firma oyunlar oynuyor olabilir ancak İMKB kumarhane değildir." değerlendirmesini yaptı. BUĞRA KARDAN İSTANBUL ZAMAN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)