E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz97.500 direncinin kırılması ile yükseliş hızlanır---

97.500 direncinin kırılması ile yükseliş hızlanır

97.500 direncinin kırılması ile yükseliş hızlanır
17 Nisan 2019 - 09:18 borsagundem.com

97.500 direncinin aşılması ve üzerinde kapanışlar görülmesine bağlı olarak yükselişlerin ivme kazandığı görülebilir.

"Piyasa Gündemi Maltepe’de oy sayımı sona ererken Ak Parti olağanüstü itiraz dilekçesini verdi. İtirazda İstanbul seçiminin iptali ve yeniden seçime gidilmesi yer alırken YSK’nın bu konudaki kararı yakından izlenecek. YSK kararı TL varlıkların seyri ve volatilite üzerinde belirleyici olacaktır. Bununla birlikte biraz daha ılımlı haber akışları yer alsa da ABD – Türkiye ilişkilerine dair gelişmeler piyasaların ana gündem konusu olmaya devam ediyor.

BIST-100 Güne başlangıç

BIST-100 Endeksi sanayi üretimi verisinin beklentilerin üzerinde gelmesine bağlı olarak yukarı yönlü bir seyir izleyerek günü %1,70’lik bir yükselişle tamamladı. Bilançoların fiyatlamalar üzerinde etkili olduğu küresel piyasalarda hafif alıcılı seyir devam ediyor. ABD borsaları dün günü sınırlı bir yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Çin’de bu sabah açıklanan büyüme verisi beklentilerin bir miktar üzerinde gelirken Asya piyasalarında hafif alıcılı bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,80 – 5,81 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:50 itibariyle 5,76’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Seçim sonuçları ve ABD – Türkiye ilişkilerine dair gelişmelerin dalgalı bir seyri beraberinde getirdiği endekste sanayi üretimi verisine bağlı olarak dün yukarı yönlü bir seyir izlendi. Küresel piyasalarda hafif alıcılı bir seyir devam ederken endeksteki yukarı yönlü hareketlerde son dönemdeki yükselişlerde güçlü bir direnç olarak çalışan 22 günlük basit hareketli ortalamanın bulunduğu ve aynı zamanda 100 günlük ortalamaya da denk gelen 97.500 seviyesi direnç konumunda bulunmaktadır. 97.500 direncinin aşılması ve üzerinde kapanışlar görülmesine bağlı olarak yükselişlerin ivme kazandığı görülebilir. Bu durumda 98.500 - 99.200 aralığı direnç olarak izlenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 200 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 96.000 seviyesi destek konumundadır."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)