E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz96.200 geçilemediği sürece risk sürer---

96.200 geçilemediği sürece risk sürer

96.200 geçilemediği sürece risk sürer
28 Haziran 2019 - 09:26 borsagundem.com

"Kısa vadede 96.200 üzeri geçilemediği sürece yukarı yönlü yeni pozisyon alımının riskli olacağı görüşümüzü korumaya devam ediyoruz"

"Piyasa Gündemi Bugün başlayan ve cumartesi günü de devam edecek olan G-20 Zirvesi ve bu zirve kapsamındaki görüşmeler piyasaların ana gündemini oluşturuyor.

ABD - Çin görüşmesi ve ticaret savaşları küresel risk iştahı üzerinde etkili olacakken cumartesi günü gerçekleşmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump görüşmesi de ABD - Türkiye ilişkilerinin seyri açısından önem taşıyor. Ayrıca İdlib tarafında artan gerginlik izlenecek bir diğer konu başlığı.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – Dış Ticaret Dengesi Önem: Orta

• 15:30 ABD – Kişisel Gelir ve Harcamalar Önem: Yüksek

BIST-100 Güne başlangıç

ABD – Çin görüşmesi öncesinde hisse piyasalarının dalgalı bir seyir izlediği görülüyor. Cumartesi günkü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump görüşmesi öncesinde de TL varlıklarda görece dalgalı bir seyir izlenirken BIST-100 Endeksi önceki günkü kayıplarını geri alarak günü %0,78’lik bir yükselişle 95.573 puandan tamamladı. ABD borsaları günü Dow Jones haricinde yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın karışık bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,76 – 5,77 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,77’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Endeks dün de 96 bin civarını test ettikten sonra sınırlı da olsa kar satışları ile karşılaştı. Önceki günlerde de bahsettiğimiz üzere geçtiğimiz hafta ve bu hafta başında görülen zirve seviyeler ile 200 günlük ortalama güçlü dirençler olmaya devam ediyor. Bu nedenle kısa vadede son günlerde görülen bu zirve seviyeler (96.200 üzeri) geçilemediği sürece yukarı yönlü yeni pozisyon alımının daha riskli olacağı görüşümüzü korumaya devam ediyoruz. Dünkü kapanış 200 günlük ortalamanın bulunduğu 95.450’nin hemen üzerinde gerçekleşirken bu ortalama üzerinde 96.200 izleyeceğimiz en önemli seviye. Aşağıda ise ilk destek noktamız 94.500’de. Bu seviyenin altında ise oluşan son yükselen trendin devamı açısından 94.800 bugün en önemli destek konumunda."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)