E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz95.900 altında yeniden dip gündeme gelebilir---

95.900 altında yeniden dip gündeme gelebilir

95.900 altında yeniden dip gündeme gelebilir
22 Nisan 2019 - 09:22 borsagundem.com

95.900 altına sarkılacak olur ise 93.850 ve devamında önceki hafta görülen dip seviyeler yeniden gündeme gelebilir.

"TL Varlıklarda yön arayışı devam ediyor

Piyasa Gündemi: Cuma günü yurt dışı piyasaların birçoğu tatil nedeniyle işlem görmezken küresel likidite düşük seyretti. Avrupa piyasalarının bugün de kapalı olması ve 23 Nisan nedeniyle yurt içi piyasaların yarın tatil olması nedeniyle bugün TL varlıklarda işlem hacmi zayıf seyredebilir. Yurt içi piyasaların gündemini İstanbul ve Büyükçekmece itirazlarına ilişkin YSK kararı oluştururken YSK'nın itirazları bugün değerlendirmeye alması bekleniyor.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

o 10:00 Türkiye - Tüketici Güveni Önem: Orta

o 17:00 ABD - Mevcut Konut Satışları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne başlangıç

Cuma günü Avrupa ve ABD borsalarının kapalı olmasına bağlı olarak TL varlıklarda hacimsiz ve yatay bir seyir etkili oldu. BIST-100 Endeksi oldukça sıkışık bir seyir izleyerek günü yatay bir kapanışla tamamladı. Bugün Avrupa borsaları tatil nedeniyle işlem görmezken yarın yurt içi piyasalar 23 Nisan nedeniyle kapalı olacak. Endekste bugün de işlem hacminin zayıf seyrettiği görülebilir. ABD borsaları cuma günü işlem görmezken bugün ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkimken Çin borsalarında satışlar etkili oluyor. Endeks kapanışında 5,80 - 5,81 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,82'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Son bir hafta da teknik göstergelerin yataylaştığı ve kararsız bir görünüm sergilediği endekste 95.900 altına sarkılacak olur ise 93.850 ve devamında önceki hafta görülen dip seviyeler yeniden gündeme gelebilir. Bu nedenle bu seviyeyi referans noktası olarak izlemeye devam ediyoruz. Yukarı yönlü hareketlerde ise ilk direncimiz hafta başında son düşüş trendinin bulunduğu 97.600 iken üzerinde son haftalarda görülen zirvelerin bulunduğu 98.650-99.250 aralığı en önemli direnç bölgesi olacaktır. Geçtiğimiz hafta da bahsettiğimiz ve bu haftaya da sarkan yurtiçindeki yoğun gündemimiz nedeniyle haber akışındaki hızlı değişimler gün içinde kısa vadeli destek ve direnç seviyelerinin önemini azaltmaktadır"

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)