E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz95.000 altında teknik görünüm zayıflıyor---

95.000 altında teknik görünüm zayıflıyor

95.000 altında teknik görünüm zayıflıyor
06 Mayıs 2019 - 09:41 borsagundem.com

Endeksin 95.000 seviyesinin altında bir kapanış gerçekleşmesi zayıf bir teknik görünüm sundu.

"YSK Kararı ve ABD - Çin Müzakereleri Ön Planda

Piyasa Gündemi ABD - Çin arasında görüşmelerin devam ettiği ortamda sürpriz bir şekilde ABD Başkanı Trump Çin ürünleri için vergileri artıracağını açıkladı. Trump'ın açıklaması sonrasında bu sabah küresel risk iştahı baskı altında kalırken hisse piyasalarında da satışlar ön plana çıkıyor. Yurt içinde ise YSK'nın İstanbul ve Büyükçekmece itirazlarına yönelik kararını bu hafta açıklaması bekleniyor. YSK'nın kararı TL varlıklardaki yön ve volatilite üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler o 11:00 Euro Bölgesi - Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne başlangıç

BIST-100 Endeksi'nde cuma günü sanayi endeksi öncülüğündeki satışlarla zayıf seyir korunurken endeks günü %0,25'lik bir düşüşle tamamladı. Cuma günü olumlu seyrin korunduğu küresel hisse piyasalarında bu sabah Trump'ın sürpriz bir şekilde Çin'e gümrük vergilerini artıracağını açıklamasına bağlı olarak satıcılı bir seyir izleniyor. ABD borsaları cuma gününü yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri %2'lere yaklaşan satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkimken Çin borsalarında kayıplar %5'leri buluyor. Avrupa borsalarının güne satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,96 - 5,97 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 5,98'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Geçen hafta artan satış baskısının etkisiyle 200 günlük basit hareketli ortalamasının geçtiği kabaca 96.000 seviyesi altında kalan endekste 95.000 seviyesinin altında bir kapanış gerçekleşmesi zayıf bir teknik görünüm sundu. Düşüşlerin devam etmesi durumunda 93.400 altında 92.000 ve 90.500 seviyeleri destek olarak önem kazanacaktır. 90.500 yakın dönemin en önemli desteği konumunda. Olası haber akışlarıyla bu desteğin altında endeksteki kısa vadeli satış baskısının artış kaydedebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Kısa vadede 95.000 ve 96.000 seviyeleri üzerinde kapanışların görülmesi yukarı yönlü hareketlerin devamlılığı açısından önemli olacaktır. Bu seviyeler geçilene kadar gün içi yükselişlere temkinli yaklaşmakta fayda olabilir."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)