E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz94.500 üzerinde kapanış yükseliş sinyali---

94.500 üzerinde kapanış yükseliş sinyali

94.500 üzerinde kapanış yükseliş sinyali
03 Nisan 2019 - 09:29 borsagundem.com

İki günlük denemenin ardından endeks bugün de 94.500 üzerinde kapanış gerçekleştiremezse bu negatif görünümü destekleyecektir.

"Enflasyon bekleniyor
Piyasa Gündemi: ABD - Türkiye ilişkilerine dair gelişmeler gündemdeki yerini korurken seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalar TL varlıklarda dalgalı bir seyrin izlenmesine neden oluyor. Bugün yurt içinde mart ayı enflasyon rakamları açıklanacak. Bloomberg anketinde enflasyonun aylık bazda %0,94 artış kaydetmesi beklenirken bizim beklentimiz de bu yönde. Ticaret görüşmelerine ilişkin iyimser beklentiler bu sabah risk iştahını destekliyor.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

o 10:00 Türkiye - TÜFE, ÜFE Önem: Yüksek
o 17:00 ABD - ISM Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne başlangıç

ABD - Türkiye ilişkilerine dair endişelerle güne düşüşle başlayan ancak günün ilerleyen saatlerinde kayıplarını geri alan BIST-100 Endeksi kapanışa doğru tekrar artış kaydeden satış baskısıyla günü
%0,60'lık bir düşüşle tamamladı. TL varlıklarda dalgalı seyrin devam ettiği izleniyor. ABD borsaları dün günü yataya yakın karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor.

Endeks kapanışında 5,62 - 5,63 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,60'lı seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Son iki gündür 95 binin üzerini test eden endekste kapanış bazında önemli gördüğümüz 94.500 üzerinde tutunulamadı. Teknik göstergelerde günlük grafiklerde kararsız bir görünüm oluşsa da alt periyotlarda negatif bir seyir söz konusu. İki günlük denemenin ardından endeks bugün de 94.500 üzerinde kapanış gerçekleştiremezse bu negatif görünümü destekleyecektir. Bu nedenle bu seviye üzerinde kapanış ihtimali görülmediği sürece yukarı yönlü pozisyonların riski yüksek olmaya devam edecektir. Aşağıda ise 92.350 ilk aşamada ara destek olarak takip edilebilir. Bu seviyenin altında son düşüş dalgasında test edilen 90.500 ana destek noktası olmaya devam ediyor. Mahalli seçimlerle ilgili süreç ve buna ilişkin açıklamalar ile ABD ile F35'lerin teslimatına ilişkin açıklamalar volatilite oluşturmaya devam edebilir."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kazım03 Nisan 2019 11:38

    yükseliş olacak olsa 90 bine neden düştü. yön aşağı kriz var merkezin elindeki dolar tutarları devamlı düşüyor.