E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları94 bin puanın altına dikkat---

94 bin puanın altına dikkat

94 bin puanın altına dikkat
30 Temmuz 2018 - 09:27 borsagundem.com

ABD'nin yaptırım tehditleri gölgesinde Borsa İstanbul'da 94 bin puan desteği öne çıkıyor

Önceki hafta yüzde 4.7 yükselen BIST 100 Endeksi, geçen haftayı da yüzde 1.6 yükselerek kapattı. Yükselen trendde ara sıra darbe gelmiyor değil. 24 Temmuz’da TCMB 100 baz puan artırması beklenirken faizi değiştirmeyince, dolar 4.93’e fırlarken borsa günü yüzde 3.3 kayıpla kapattı.

Tepki veren borsaya bu kez ABD’nin rahip için yaptırımlar açıklamaları darbe vurdu. Yine de dar bir yatırımcı kitlesinden gelen para girişinin varlığı borsayı ana rotasında tutmaya yetti.

Şurası bir gerçek ki ABD’den başkan, başkan yardımcısı ve dışişleri bakanlarından gelen yaptırımlar tehdidinin ne kadar gerçek olabileceği şüpheli. Bir esinti mi bir blöf mü belli değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaptırımla geri adım atmayız” dedi. Konu haftanın en önemli gündemi kalmaya devam edecek.

Bu haftada; Temmuz ayının sonu ve Ağustos ayının ilk günleri olduğundan yoğun bir gündemi var. TCMB Enflasyon raporu, ticaret açığının büyüklüğü, bilançoların açıklanmaya devam etmesi ve Cuma günü aylık enflasyon içerinin gündemini meşgul edecektir. Yurt dışında ise gözler dünyanın en büyük merkez bankalarında olacak. Salı günü BOJ, Çarşamba FED ve Perşembe ise BOE para politikası kararları belirlenecek.

Bu sabah, cuma günü kapanışına göre ABD endeks füturlarının yüzde 0.8 aşağıda olması, asya borsalarının hafif ekside olması güne başlarken bizde negatif bir başlangıcı işaret ediyor.

STRATEJI

94,000 altı olmadıkça longda kalınması önerilebilir. Dikkatli olmakta fayda var. Aşağı gidiyormuş gibi yapsa da bir rahibin serbest kalması ile yine yukarı patlama gelebilir.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 400 puan civarında kayıpla, BIST 100 ise % -0.2 civarında güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)