E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz90.500 altındaki kapanışlarda düşüş hızlanır---

90.500 altındaki kapanışlarda düşüş hızlanır

90.500 altındaki kapanışlarda düşüş hızlanır
13 Haziran 2019 - 09:12 borsagundem.com

"90.500 altındaki olası kapanışlarda aşağı yönlü hareketlerin hız kazanabileceğini değerlendiriyoruz"

"Piyasa Gündemi

TCMB beklentilerle uyumlu olarak faizlerde bir değişikliğe gitmezken karar metnindeki değişiklikler önümüzdeki aylar için olası faiz indirimlerine işaret etti. ABD’de açıklanan TÜFE verisi sene başından beri en zayıf artışını kaydederken Fed’e yönelik faiz indirim beklentileri korunmaya devam ediyor. S-400 konusundaki haber akışları izlenirken bu taraftaki gelişmeler ve ABD – Türkiye ilişkileri gündemdeki yerini koruyor.

BIST-100 Güne başlangıç

Dün ABD’de TÜFE verisinin zayıf gelmesine karşın geçen haftadan bu yana yaşanan toparlanmanın ardından küresel piyasalarda kâr satışları etkili oldu. TCMB sonrası TL varlıklardaki ilk fiyatlamalarda değer kazanımı gözlense de kazançlar korunamadı. Yurt dışından gelen etkiyle BIST-100 Endeksi günü %0,24’lük bir düşüşle 92.606 puandan tamamladı. ABD borsaları günü sınırlı düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,78 – 5,79 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:50 itibariyle 5,83’lü seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün küresel piyasalardaki kâr satışları yurt içi piyasalarda da etkili oldu. Bu sabah da yurt dışında hafif satıcılı seyir devam ederken kur tarafındaki yükselişin de etkisiyle endekste satışların devam edebileceğini düşünüyoruz. Aşağı yönlü hareketlerde son günlerdeki yükseliş trendinin geçtiği 91.850 seviyesi destek konumunda olup bu seviye altında 90.500 seviyesi destek olarak önem kazanacaktır. 90.500 altındaki olası kapanışlarda aşağı yönlü hareketlerin hız kazanabileceğini değerlendiriyoruz. Tekrar alımların etkili olması durumunda ise 93.800 ve 94.750 seviyeleri direnç olarak izlenebilir. S-400 konusu ve ABD – Türkiye ilişkilerine dair gelişmeler gündemdeki yerini korurken bu taraftaki gelişmelerin volatiliteyi artırabileceği göz önünde bulundurulmadır."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)